Haberler

Tika'dan "Türkiye'nin Tarihi Derinliğinde Ortadoğu ve Afrikan'ın Yeri" Konferansı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından “Türkiye’nin Tarihi Derinliğinde Ortadoğu ve Afrikan’ın Yeri” başlığı altında Prof. Dr. Ahmet Kavas ve Prof. Dr. Zekeriya Kurşun’un katılımıyla konferans düzenlendi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından " Türkiye'nin Tarihi Derinliğinde Ortadoğu ve Afrikan'ın Yeri" başlığı altında Prof. Dr. Ahmet Kavas ve Prof. Dr. Zekeriya Kurşun'un katılımıyla konferans düzenlendi.

TİKA tarafından uluslararası ve bölgesel çalışmalar, iktisat tarihi ve kalkınma, Osmanlı ve Cumhuriyet tarihi, medeniyet ve kültür, iletişim, siyaset, sosyal psikoloji gibi alanlarda uzman ve akademisyenlerin katılımlarıyla düzenli olarak TİKA Konferansları serisi yapılması planlanıyor. Bu konferans serisinin ilki olan " Türkiye'nin Tarihi Derinliğinde Ortadoğu ve Afrikan'ın Yeri" konferansı, Prof. Dr. Ahmet Kavas ve Prof. Dr. Zekeriya Kurşun'un katılımıyla gerçekleşti. TİKA Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını ise TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam yaptı.

Pek çok alanda Prof. Dr. Kavas ve Prof. Dr. Kurşun ile yakın çalışmalar ve sahada ortak projeler geliştirdiklerini belirten TİKA Başkanı Çam, "Bu aynı zamanda sürekli eğitim çalışmalarımızın bir parçası olacak. Sahada sürekli yeni yeni konularla karşılaşıyoruz. Pek çok yeni bilgiler ediniyoruz. Bu tip çalışmalarla etkileşim içinde değişik birimlere de aslında bizim arkadaşlarımızın bilgi aktarma fırsatlarını oluşturmuş olacağız. Önemli bir mesai zamanımızı harcıyoruz. Devletimiz bize bu saati ayırma imkanını vererek yatırım yapmış oluyor. Gerçekten alanlarında çok kıymetli hocalarımızı dinleyeceğiz bugün için başlangıçla yapacağımız çalışmalarla Ortadoğu ve Afrika konusunu ele alacağız. Türkiye'de bu konu yeterince tam çalışılmış bir konu değil. 20 tane akademisyen bulun denilse böyle bir kadromuz yok. Son derece kıymetli adeta değerli ziynet babından hocalarımızın burada olması bizim için bir şereftir. Özellikle bu alanları tercih etmiş olmaları çok önemli. Onların gençlik yıllarında Ortadoğu ve Afrika çok da önemsenecek ve dikkate alınacak bir alan olarak bilinmiyordu. Onlar zoru tercih ettiler. Bugün içinde özellikle ülkemizin, coğrafyamızın belki de uluslararası alanda bütün dünyanın ihtiyaç duyduğu bilgi birikimine kavuşmuş olan insanlar konumuna geldiler. Dolayısıyla son derece kıymetli bilgilerin bize aktarılması önemli. Bizlerin de bu bilgilerle iştigal etmesi, projelerimizi değerlendirirken önünü, arkasını, geçmişini, tarihini gelecekteki çalışmalardaki etkisini anlaması açısından çok önemli" şeklinde konuştu.

Serdar Çam'ın konuşmasının ardından Prof. Dr. Ahmet Kavas ve Prof. Dr. Zekeriya Kurşun'un "Türkiye'nin Tarihi Derinliğinde Ortadoğu ve Afrikan'ın Yeri" başlığı altında konuşmalarına geçildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zekeriya Kurşun Ahmet Kavas Türkiye Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title