Haberler

Thatcher'ın Vefatı

İngiltere Başbakanı David Cameron, hayatını kaybeden eski Başbakan Margaret Thatcher'ın "sadece İngiltere'yi yönetmediğini, aynı zamanda kurtardığını" söyledi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, hayatını kaybeden eski Başbakan Margaret Thatcher'ın "sadece İngiltere'yi yönetmediğini, aynı zamanda kurtardığını" söyledi.

Avrupa turunu yarıda keserek Londra'ya dönen Cameron, İngiltere'nin ilk ve tek kadın Başbakanı Margaret Thatcher'ın 87 yaşında vefat etmesine ilişkin İngiltere Başbakanlığı önünde bir açıklama yaptı.

"Bugün büyük bir lider, Başbakan ve Britanyalıyı kaybettik. Thatcher sadece ülkemizi yönetmedi, ülkemizi kurtardı" diyen Cameron, Thatcher'ın Grantham'da bir bakkalın kızıyken, İngiltere'deki en yüksek makam olan Başbakanlığa geldiğini anlattı. Cameron, şöyle konuştu:

"Onu engelleyenler, bir kadının liderlik yapamayacağını söyleyenler oldu. Thatcher tüm bunlara meydan okudu. Verdiği siyasi mücadelelerle anılacak. Sanayinin özelleştirmesi, ekonominin kurtarılması, insanların belediye evlerini satın alabilmesi ve Falkland Savaşı'nın kazanılmasıyla anılacak. Thatcher dizleri üzerindeki bir ülkenin, tekrar ayağa kalkmasını sağladı."

Thatcher'ın ülkesine olan sevgisini vurgulayan Cameron, Parlamentonun "Demir Leydi" için çarşamba günü toplanacağını ifade etti. David Cameron konuşmasını,

"Margaret Thatcher sadece iyi bir devlet adamı değildi, aynı zamanda bir anne ve büyükanneydi" sözleriyle bitirdi.

İspanya'da bu sabah temaslarda bulunan Cameron, Thatcher'ın vefat haberinin ardından İngiltere'ye dönmüş, Fransa'da Cumhurbaşkanı François Hollande'la bu akşam yapacağı görüşmeyi iptal etmişti.

1979-1990 yıllarında İngiltere Başbakanlığı yapan Margaret Thatcher'ın cenaze töreninin Londra'daki Aziz Paul's Katedrali'nde düzenlenmesi beklenirken, törenin ne zaman yapılacağı henüz açıklanmadı. - LONDRA

Kaynak: AA / Güncel

Margaret Thatcher David Cameron Londra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title