Haberler

Ters Akıntıya Kapılan Astsubay Çavuş Toprağa Verildi

Ters akıntıya kapılan Astsubay Çavuş toprağa verildiDENİZLİ - Muğla'nın Akyaka ilçesinde 6 Temmuz'da kardeşiyle girdikleri denizde ters akıntıya kapılarak tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Astsubay Çavuş Hasan Hüseyin Çıldır, son yolcuğuna uğurlandı.

Ters akıntıya kapılan Astsubay Çavuş toprağa verildi

DENİZLİ - Muğla'nın Akyaka ilçesinde 6 Temmuz'da kardeşiyle girdikleri denizde ters akıntıya kapılarak tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Astsubay Çavuş Hasan Hüseyin Çıldır, son yolcuğuna uğurlandı.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz 6 Temmuz'da Muğla Yatağan Bozüyük Mahallesi Jandarma Karakol Komutanlığı'nda görev yapan Astsubay Çavuş Hasan Hüseyin Çıldır ve Denizli İl Jandarma Komutanlığı emrinde görev yapan uzman çavuş Mesut Çıldır tatil için Akyaka ilçesine gitmiş ve Azmak ile denizin kesiştiği bölgede yüzerken, ters akıntıya kapılmışlardı. Vatandaşların müdahalesi üzerine iki kardeş kurtarılmış ve biri Marmaris Devlet Hastanesine, diğeri de Muğla'daki bir hastaneye kaldırılmıştı. Marmaris'teki hastaneye kaldırılan Mesut Çıldır, yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetmiş ve Denizli'de toprağa verilmişti. Muğla'da bulunan Hasan Hüseyin Çıldır ise yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmış ve 12 gün sonra hayatını kaybetti.

Ailesi ayakta durmakta güçlük çekti

Çıldır'ın cenazesi, cenaze aracıyla Denizli'ye getirildi. Ulu Camide öğle namazına meteakip cenaze namazı kılındı. Oğullarının cenazesine gelen anne Güngör Çıldır kadın binbaşının yardımıyla ayakta dururken ve baba Latif Çıldır ise yakınlarını yardımıyla ayakta durabildi. Baba gelen taziyeleri kabul ederken, akrabalarının yardımıyla ayağa kalktığı görüldü. Astsubay Çavuş'un kız kardeşi Özlem (18), kadın askeri personelin yardımıyla ayakta dururken, göz yaşlarını tutamadı.

Çıldır, namazın ardından gözyaşları içinde Denizli Çakmak Mezarlığına defnedildi.

Öte yandan ters akıntıya kapılar hayatlarını kaybeden askerlerin bir tane kız kardeşleri, 1993 yılında 6 aylıkken hayatını kaybettiği öğrenildi.

Cenaze namazına Denizli Valisi Hasan Karahan, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Büyükşehir Başkan Vekili Ali Değirmencioğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Çıldır Akyaka Muğla Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title