Haberler

Terör Olayları Turizmi 'Bıçak' Gibi Kesti

Özellikle Güneydoğu Bölgesinde 2015 yılının ikinci yarısında başlayan terör olayları nedeniyle Adıyaman'da turizm bitme noktasına geldi.

Herhangi bir terör olayının yaşanmadığı Adıyaman, bölgesel ve ülkesel gelişmelerden etkileniyor. Adıyaman'da otel doluluk oranları terör olaylarıyla birlikte yüzde 90'lardan yüzde 10'lara düştü. Adıyaman'ın tarihi ve turistik mekanlarına tur düzenleyen seyahat acenteleri terör olayları nedeniyle durma noktası geldi.

Nemrut Dağı, Perre Antik Kent, Cendere Köprüsü, Arsemia, Eski Kahta Kalesi gibi kültür turizminin yanında inanç turizminde de önemli merkezlerden birisi olan Adıyaman'da 300'e yakın tarihi mekan bulunuyor. 2015 yılının ikinci yarısına kadar yaklaşık turist sayısı 55 bin iken, 2015 yılının ikinci yarısından itibaren gelen turist sayısı 5-10 bin seviyelerine düştü.

Ülkemizde yaşanan terör olaylarından sonra Adıyaman'da, turizmin bitme seviyesine geldiğini belirten Adıyamanlı turizmciler, terörün biran önce bitmesi gerektiğini ifade ettiler. Adıyaman'da terör olayı olmamasına rağmen bölgede yaşanan olaylar Adıyaman'ı da önemli oranda etkiledi.

Terör olayları öncesi otellerin doluluk oranı yüzde 100 seviyesini bulduğunu dile getiren işletme sahipleri terör olayları sonrasında bu oranın yüzde 10 seviyelerine düştüğünü aktardı.

Turist oranında ciddi anlamda düşüş olduğunu ifade eden Otel Müdürü Bülent Kaplan, "Ülkemizde son zamanlarda yaşanan terör olayları Türkiye'yi olduğu gibi Adıyaman'ı da çok etkiledi. Çok ciddi bir düşüş yaşandı. Yaklaşık yüzde 10 civarlarına bir düşüşümüz oldu. Turistler yaşanan terör olaylarının kendileri için sorun ve sıkıntı olduğunu beyan ediyorlar. Zaten tüm rezervasyonların iptal olması sebebi budur" dedi.

Terörün biran önce bitmesini ve ülkeye barış ile huzurun gelmesi gerektiğini belirten başka bir otelin Müdürü Evren Erişen, " Son zamanlarda yaşanan terör olayları Doğu ve Güneydoğu bölgesini ciddi anlamda etkilemiştir. Sadece bu yılın başında değil 2015'in ilk ikinci yarısında itibaren tur operatörleri yerli ve yabancı turistleri bölgemizden tamamen çekmiştir. Şuan sezon açılmış olmasına rağmen yerli ve ya yabancı bir turist kafilesi henüz ağırlayamadık. Turizm sektörünü ciddi anlamda sekteye uğrattı ve durma noktasındayız. Yüzde 80 oranında talep görürken bölgemiz şuanda yüzde 15'lere düştü. Özellikle Adıyaman ve çevresi için oldukça negatif bir durumdayız. Gelecek olan misafirlerimiz bu bölgede can güvenliklerinin olmadığı sebebiyle gelmeyi tercih etmiyorlar" ifadelerini kullandı.

Turizm işletmecisi Mahmut Topal ise, "2014 ve sonrasında turist sayısına baktığımız zaman çok ciddi anlamda bir düşüş olduğunu hepimiz göre biliyor ve gözlemleye biliyoruz. Yani yüzde 80 yüzde 90 oranında bir düşüş yaşandı. Terör olaylarının biran önce bitmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nemrut Dağı Adıyaman Kahta Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (1)

bülent:

ne terörü. siz adıyamanın otogarını, mahalle aralarındaki yolları. işsizligi görün anlarsınız neden memlekete turist gelmiyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title