Haberler

Tenis: Mersincup 3 Challenger Turnuvası

Tek erkeklerde Bosna Hersekli Damir Dzumhur, İspanyol Pere Riba'yı yenerek şampiyon oldu.

Mersincup 3 Challenger Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde  Bosna Hersekli Damir Dzumhur, rakibi İspanyol Pere Riba'yı yenerek şampiyon oldu.

Mersin Tenis Yelken ve Yüzme Kulübünce Mersin Olimpik Tenis Kompleksi'nde düzenlenen turnuvanın son gününde tek erkeklerde Bosna Hersekli Damir Dzumhur, rakibi İspanyol Pere Riba'yı 2-0 yenerek şampiyonluğa erişti.

Dzumhur, kupasını Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'dan aldı.

Riba'ya da ikincilik kupası Mersin Tenis İhtisas Kulübü Başkanı Ahmet Atakan verdi.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Tural

Tural, ödül töreninde yaptığı konuşmada, nihai amaçlarının benzeri turnuvalarda daha fazla Türk sporcuyla yer almak olduğunu söyledi.

Mersin'i pilot il kullanacakları proje başlattıklarını ifade eden Tural, "Mersin güzel bir il, iklimi, insanları güzel. Akdeniz Oyunları için yapılan güzel tesisler var. Bize düşen, burayı adam gibi kullanmak ve güzel sporcular yetiştirmek" diye konuştu.

Kocamaz ise tenisin bölgede henüz hak ettiği değeri bulamadığını ama gelecek dönemde daha çok sporcuyla temsil edilmesi temennisinde bulundu.

Bütün spor dallarına destek vermeye devam edeceklerini belirten Kocamaz, "İnşallah Mersin'i her spor dalında dikkat çeken, gerçekten sporun centilmenlik anlayışıyla yapıldığı kent haline getirmenin gayretini güdeceğiz" ifadesini kullandı. - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Burhanettin Kocamaz Osman Tural Saraybosna Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title