Haberler

    Zehirli Afrika Çıngıraklı Yılanına James Hetfield'ın İsmi Verildi

    Güncelleme:

    Zehirli Afrika çıngıraklı yılanının yeni türü, üçgen kafası ve ejderhaya benzeyen görünümünden dolayı Metallica'nın James Hetfield'ın adı verildi.

    Zehirli Afrika çıngıraklı yılanının yeni türü, üçgen kafası ve ejderhaya benzeyen görünümünden dolayı Metallica'nın James Hetfield'ın adı verildi.

    Afrika'da keşfedilen yeni bir zehirli yılan türünün adı, Metallica'nın solisti James Hetfield'ın onuruna onun adı verildi.

    Araştırmacılar, Afrika çıngıraklı yılanının üçgen şekilli bir kafaya ve müzisyenin imajını yansıtan ejderha benzeri bir görünüme sahip olduğunu söylüyor.

    Ona Atheris hetfieldi bilimsel adını verdiler.

    Sürüngen 20 santimden daha fazla büyüyebilir, güçlü omurgaya sahip  ve çıkıntılı pullarla kaplıdır.

    İlk olarak 1900'lerin başında gözlemlendi, ancak taksonomisi 'hiçbir zaman tam olarak çözülemedi.'

    ADADA VOLKAN DİBİNDE YAŞIYOR

    Lizbon Üniversitesi Ulusal Doğa Tarihi ve Bilim Müzesi'nde herpetoloji küratörü Luis Ceríaco, "Bu yapı onlara ejderhaya benzer bir görünüm veriyor, bu kesinlikle bir heavy metal grubunun şarkıcısı imajıyla uyumlu" diyerek düşüncesini belirtti.

    Ceríaco, Atheris hetfieldi'nin Batı Afrika kıyılarından yaklaşık 35 kilometre uzağındaki bir ada olan Bioko'da bir volkanın dibinde yaşadığını belirtti.

    Ceríaco, ekibinin örnekleri inceledikten sonra, "yeni tanımlanan türün, onu adada bulunan başka bir çıngıraklı yılanından açıkça ayıran bir dizi morfolojik karakter sunduğunu" belirlediklerini yazdı.

    Ceríaco, bunun Bioko'da 100 yıldan fazla bir süredir bulunan ilk yeni yılan türü olduğunu ve adaya özgü olarak tanınan tek tür olduğunu söyledi.

    Araştırmaya imza atanlardan Mariana Marques de çocukluğundan beri Metallica hayranı olduğunu belirtip. Metal Hammer dergisine "Tüm kişisel yaşamlarımız ve kariyerlerimiz boyunca müziğinin bize aktardığı tüm iyi hisler için bir teşekkür olarak onu onurlandırmak istedik," dedi .

    "Ayrıca, tropikal ormanın ortasında kaybolan bir yanardağın dibinde yaşayan gizemli, zehirli ve havalı görünen bir yılanın heavy metalle çok ilgili olduğunu düşünüyoruz!"

    İLK ROCKÇI HAYVAN DEĞİL!

    Afrika çıngıraklı yılanlarından bir ısırık, ağrıya, şişmeye ve en azından birkaç vakada ölüme neden olabilir.

    Ceriaco, yüksek profilli taksonominin 'çok ihtiyaç duyulan biyo-çeşitlilik çalışmalarına ve saha araştırmalarına daha fazla dikkat çekmesini' umuyor.

    "Dünya'nın biyolojik çeşitliliğinin büyük bir kısmının yok olmasına karşı yarışıyoruz ve birçok türün var olduklarını bile bilmeden nesli tükenebilir".

    Bu hayvan, Grammy ödüllü rock'çıların adını taşıyan ilk hayvan değil. Pasifik Okyanusu'nda yaşayan solucan benzeri küçük bir kabuklu, Şubat ayında Macrostylis metallicola olarak adlandırıldı.

    Torben Riehl, "Metallica'nın güçlü müziği hayatımın çoğunda bana eşlik etti," demişti.

    2017 yılında bir Jurassic dönemi timsah fosiline Motorhead solisti Lemmy adı verildi.

    Aynı yıl, Cannibal Corpse basçısı Alex Webster, Kanada'da ortaya çıkarılan dev bir tarih öncesi solucan türü olan Websteroprion armstrongi'ye ilham kaynağı oldu.

    Kaynak: Space Mag Türkiye / Teknoloji

    James Hetfield Metallica Afrika Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ateş Kuşları final mi yapıyor? Ateş Kuşları bitiyor mu 2024? Kara Ağaç Destanı final mi yapıyor? Kara Ağaç Destanı bitiyor mu 2024? Galatasaray maçı ne zaman? Bu hafta Galatasaray kiminle oynuyor, GS maçı ne zaman, saat kaçta? Fenerbahçe maçı ne zaman? Bu hafta Fenerbahçe kiminle oynuyor, FB maçı ne zaman, saat kaçta? İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title