Haberler

Vestel, sürdürülebilir gelecek için yenilikçi üretim süreçlerini devreye alıyor

Güncelleme:

Vestel, insan odaklı dönüşüm stratejisiyle çevresel etkileri azaltacak yenilikçi üretim süreçlerini devreye alarak, sürdürülebilir gelecek için çalışmayı sürdürüyor. Müşterilerini de düşük elektrik ve su tüketimine sahip ürünleri ve Evsel Dönüşüm Projesi ile sürece dahil ediyor.

Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketlerinden Vestel, tüm süreçlerinde sürdürülebilir yöntemler kullanarak ürettiği yenilikçi ürünleriyle dünya kaynakları üzerindeki baskının etkilerini azaltma ve dünyayı daha iyi bir yer yapma çalışmalarına devam ediyor. Manisa'daki 1,3 milyon metrekarelik Vestel City'de ürettiği ürünleri dünyanın 160'tan fazla ülkesine ulaştıran, teknoloji üretirken çevre dostu yöntemler kullanan şirket, 2016 yılından beri karbon ayak izini azaltmak için de yoğun çalışmalar yürütüyor. Vestel'in hedefi 2050 yılına kadar tüm değer zincirinde net sıfır emisyona ulaşmak.

Vestel CEO'su Turan Erdoğan, "Teknolojinin gücüyle tüm değer zincirinde insan odaklı dönüşümü gerçekleştirmek, net sıfır emisyonlu ekonomiye geçiş için yenileyici iş modelleri kurgulamak, çevresel ve sosyal fayda yaratarak, geleceğin ihtiyaçlarını karşılayan ve hayatı kolaylaştıran çözümler üretmek ana strateji alanlarımızı oluşturuyor. Dünya kaynaklarını koruyan ürün ve hizmetlerimizle, 'Evsel Dönüşüm' gibi sosyal sorumluluk projelerimizle tüketicinin hayatını da sürdürülebilir kılıyoruz. Böylece sadece Şirketimizin değil bireylerin de karbon ayak izini azaltmalarına destek oluyoruz. 5 Haziran Dünya Çevre Günü gibi özel günleri, toplumda farkındalığın artması için önemli bileşenler olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Sürdürülebilir bir gelecek için 'Evsel Dönüşüm Projesi'

Yapılan açıklamaya göre, tüm üretim faaliyetlerini sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda gerçekleştiren, düşük enerji ve su tüketimine sahip, çevre dostu ürünleriyle bireylere de daha sürdürülebilir bir yaşam vadeden Vestel, geçtiğimiz yıl Dünya Çevre Günü'nde hayata geçirdiği 'Evsel Dönüşüm Projesi' ile sürdürülebilir bir dünya için adım atmak isteyen tüketiciyi de ileri ve geri dönüşüm ekosisteminin içine dahil ediyor. Elektronik atıkların çevreye zarar vermeden geri dönüşüme kazandırılmasına olanak sağlayan projede kullanılmayan eski elektronik ürünler Vestel yetkili servisleri tarafından tüketicinin evinden randevu ile teslim alınarak, uygun koşullarda geri dönüştürülüyor. Geri dönüşüm firmasına satıştan elde edilen gelir ise çevre projelerinde kullanılmak üzere sivil toplum kuruluşlarına bağışlanıyor. Bunun yanında proje kapsamında Ecording firması aracılığı ile ağaçlandırılması zor bölgelerde drone vasıtasıyla tohum topu yöntemi ile ağaçlandırma çalışmaları yapılıyor. Proje kapsamında bugüne kadar ve 500 bin adet tohum topu atıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Teknoloji

Vestel Manisa Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title