Haberler

Sosyal medyada yayılan "Çocukların kafasında yumurta kırma" akımı tartışma yarattı

Güncelleme:

Sosyal medyada gittikçe yayılan "yumurta meydan okuması" tepki çekiyor. Anne ve babaların çocukların kafalarında yumurta kırdığı ve çocukların ise tepkilerinin kameraya çekildiği akım, bazı uzmanlar tarafından etkileşim uğruna "çocuk istismarı" yaptıkları şeklinde değerlendiriliyor.

Sosyal medyada ebeveynler tarafından çocuklarının başlarına yumurta kırarak gerçekleştirilen yeni bir akım türedi. Ancak "yumurta meydan okuması" denilen bu akım, büyük tepki çekti. Videolarda, ebeveynlerin çocuklarının başlarına yumurta kırması sonucu çocukların şaşkınlık, acı ve gözyaşları içinde kaldığı görülüyor.

ETKİLEŞİM UĞRUNA "ÇOCUK İSTİSMARI" TEPKİSİ

Bu "yumurta çatlatma meydan okuması", bazı eleştirmenler tarafından ebeveynlerin sosyal medyada takipçi sayılarını artırmak adına çocuklarını istismar ettikleri şeklinde yorumlanıyor.

Sosyal medyada yayılan 'Çocukların kafasında yumurta kırma' akımı tepkileri de beraberinde getirdi

"ÇOCUKLARIN DUYGUSAL TEPKİLERİ SÖMÜRÜLÜYOR"

Bazı videolarda ise çocuklar daha büyük görünüyor ve yumurta kırılmasının ardından gülüyorlar. Ancak bu durum da çocukların duygusal tepkilerinin kameralar karşısında sömürülmesi olarak eleştiriliyor.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Teknoloji

Çocuk Teknoloji Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title