Haberler

    Swatch Sistem 51 - Sistem Blue Saat

    Çalışan saat mekanizmasının sesini özleyenler için.

    Mahmut Saral - -

    Son yıllarda akıllı saatler üzerine üreticilerin çalışmaları bulunurken, bir yandan da oturaklı teknolojileri yeni nesil tasarım çizgileriyle buluşturarak kullanıcılara sunma fikirleri var. Swatch'un bir süre önce satışa sunduğu Sistem 51 isimli saat ailesi, belki de basit tabirle saatlerde "tik tak" sesini özleyenlerin bile tercih edebileceği bir model. Bugünkü inceleme konuğumuz, Sistem 51 serisine mensup, mavi renkli Sistem Blue oluyor.



    42 milimetre çapındaki Sistem Blue, serinin diğer üyeleri olan Sistem Red (Kırmızı), Sistem White (Beyaz) ve Sistem Black (Siyah) ile aynı özelliklere sahip. Tek farkı, kasa ve kayış tasarımının mavi tonlarında hazırlanmış olması.


    İsviçre menşeli saat üreticisi Swatch, bu ürününde plastik malzeme kullanmış. Saatin üst kısmında, daire şekline uygun olarak koyu renkte bir çerçeve yer alırken, alt kısımda kalan kasa ise, şeffaf mavi plastikle tasarlanmış. Ekrandaki beyaz nokta şeklindeki saat ibareleri ve akrep ile yelkovanda yer alan beyaz bölgeler de fosforlu hazırlanmış. Böylece düşük ışık koşullarında saat ekranını görebilmeniz kolaylaştırılmış.



    Yüksek çözünürlüklü inceleme videosu için tıklayın.


    Bakıldığında kayışların koyu mavi bağlantı noktaları da dışarıdan görülebiliyor. Cildi pek rahatsız etmeyen, yumuşak silikon maddeyle, yanları da açık mavi renkte dikişlerle hazırlanan saatin kayışı, ara ara terlemelere yol açabiliyor, ancak kullandığımız süre boyunca saatin konforda önemli bir sıkıntıya yol açmadığını söyleyebiliriz.


    Saatin arka kısmına baktığımızda ise, şeffaf bir panel karşılıyor bizi. Swatch, saatin arka kısmını tamamen şeffaf plastik bir camla kaplamış. Böylelikle saatin içinde neler oluyor, mekanizma nasıl çalışıyor, görebiliyoruz. Tabii saati kolunuza taktıktan sonra burasıyla pek ilgileneceğinizi sanmıyorum, ama yine de hoş bir görüntü var.


    Peki bu saati diğer birçok saatten ayıran en önemli fark ne?


    Swatch'un Sistem 51 ismini verdiği bu serideki saatler, otomatik mekanizmaya sahip. Yukarıda da belirttiğim gibi, eskiden beri var olan ve bir kısım kullanıcının hoşuna giden otomatik saat mekanizması, günümüz dünyasına uygun olarak hazırlanan yeni bir tasarımla buluşuyor.



    Swatch, 51 parça ve 5 modülden oluşan bu saatinde, 90 saatlik güç rezervine yer veriyor, ki bu ciddi bir süre. Yani neredeyse tek kurma ile 4 gün boyunca kullanabiliyorsunuz. Evet, saatte bir pil yatağı yok. Saati elinizle kuruyorsunuz. Bunu istediğiniz zaman rahatlıkla yapabilirsiniz. Ek olarak, saati kurduğunuz tepeyi (kurma mekanizması) dışarıya doğru bir kademe çekerseniz tarih, iki kez çekerseniz de saati ayarlayabiliyorsunuz.



    Saatin fotoğrafları için tıklayın.


    Saatin çalışma performansı hakkında denilebilecek pek bir şey yok. En dikkat çeken tarafı, saatin çalışırken sesini duyuyor olmanız ve bu mekanik ses, sizi kesinlikle rahatsız etmiyor, aksine keyif veriyor. Ara ara saati kulağıma götürdüğüm ve o çalışma sesini dinlediğim oldu diyebilirim. Kolunuzu hızlı bir şekilde yukarı kaldırdığınızda da arka iç kısımda yer alan çerçevenin dönüş sesini duyabiliyorsunuz.


    Sonuç olarak 51 parçadan oluşan ve 90 saatlik güç rezervi bulunan Sistem Blue, dikkat çekici bir otomatik saat.


    Kasa: Plastik


    Kayış: Silikon


    Mekanizma: Otomatik


    Frekans: 21,600


    Güç rezervi: 90 saat


    Çap: 42mm


    Swatch'un Sistem 51 saat ailesi üyeleri, ülkemizde 315 TL fiyat etiketiyle satılıyor.



    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Mahmut Saral İsviçre Swatch Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title