Haberler

Peugeot'un geleceği bu konseptte!

Güncelleme:

Peugeot Inception Concept, sahip olduğu farklı tasarım ve teknoloji ile Fransız üreticinin geleceğine ışık tutuyor.

ABD'nin Las Vegas şehrinde gerçekleştirilen ve ShiftDelete.Net olarak yerinde takip ettiğimiz CES 2023 fuarı birçok yeni teknolojiye ev sahipliği yapıyor. Birçok otomobil üreticisinin katıldığı organizasyonda konsept modeller de oldukça dikkat çekiciydi. Fuarda tanıtılan konsept otomobillerden biri de Peugeot Inception Concept oldu. Fransız üreticinin yeni teknolojilerini tanıttığı konsept modelini yerinde inceledik.

Peugeot Inception Concept geleceğe ışık tutuyor

Latincede 'Başlangıç' anlamına gelen 'Inceptio' kelimesinden türetilen konsept modelin ismi, Peugeot için yeni bir başlangıcı simgeliyor. Fransız üreticinin geleceğine ışık tutan konsept otomobil, sahip olduğu farklı tasarım ve teknolojiyle de bunu kanıtlar nitelikte.

Ön bölümde aslan pençesi görünümlü aydınlatma grubu öne çıkıyor. Oldukça agresif bir tasarıma sahip olan araçta yeni Peugeot logoları da ön planda tutuluyor. Arka bölümde ise yine Peugeot'un imzası niteliğinde olan üçlü LED stop lambasını görmek mümkün. Aracın bu kısmında Peugeot yazısının da yine aydınlatmalı olarak karşımıza çıktığını görüyoruz.

Togg CEO'suna büyük sürprizi sorduk! (Fiyat belli oldu mu?)

Stellantis'in STLA platformu üzerinde yükselen model, Peugeot'un gelecek modellerinden izler taşıyor. Fransız üreticinin önümüzdeki dönemde tanıtacağı yeni elektrikli otomobillerde de bu tasarım izlerini görmek mümkün olacak.

İç bölüme geçtiğimizde de oldukça farklı bir kokpit bizleri karşılıyor. Dikdörtgen formlu direksiyon ve silindirik dijital göstege ekranı ise ilk dikkat çeken detaylar oluyor. Araçta herhangi bir gaz ya da fren pedalına yer verilmemiş olması da otonom sürüş teknolojisinin bir yansıması. Araçtaki koltuk tasarımının da oldukça farklı olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Konsept otomobilin teknik özelliklerine geçecek olursak; 680 beygir güç üretebilen elektrik motoru bu aracı harekete geçiriyor. Dört tekerlekten çekiş sunan bu elektrikli konsept otomobilin 100 km/s hıza ulaşması ise sadece 3 saniyeden kısa sürüyor.

Peugeot Inception Concept modelinde yer alan 100 kWs'lık batarya ise araca 800 kilometrelik bir menzil sağlıyor. Konsept otomobil, gelişmiş batarya teknolojisi sayesinde 5 dakikalık şarj ile 150 kilometrelik bir menzile kavuşuyor. Konsept otomobil ayrıca kablosuz olarak da şarj edilebiliyor.

Peugeot Inception konsepti hem tasarımı hem de teknolojisi ile gerçekten gelecekten gelmiş gibi görünüyor. Peki siz Peugeot'un yeni konsept otomobili hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Peugeot Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları! Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title