Haberler

Netflix'in resmi hesabından atılmış gibi gösterilen "Türkiye'den çekiliyoruz" tweeti ortalığı karıştırdı

Güncelleme:

Sosyal medyada, Netflix Türkiye'nin resmi hesabından atılmış gibi gösterilen "Türkiye'den çekiliyoruz" tweeti ortalığı karıştırdı. Öyle ki yapılan sahte paylaşıma inananlar arasında birçok ünlü isim de yer aldı. Söz konusu yalan paylaşım Twitter gündeminde tepeye oturdu.

Netflix'in AK Parti ile yaptığı "eşcinsellik" sansürüyle ilgili pazarlığın sonuçsuz kaldığı ve Türkiye'deki dizi çekimlerinin durdurulduğu öne sürülmesi bir anda tartışma yarattı. Netflix'in Türkiye'den çekilip çekilmeyeceği iddiaları ortaya atılırken, sosyal medyadaki bir mesaj da ortalığı karıştırdı.

Söz konusu "veda" tweet'i Netflix Türkiye hesabından paylaşılmış gibi gösterildi. Mesajda, Netflix'in Türkiye'den çekildiğine dair bir paylaşım yapıldı.

Paylaşımda, "Sevgili dostlar, maalesef ki bu bir veda tweetidir. Yaşanılan bazı problemlerden Netflix yönetimi TR altyapısını kapatma kararı aldı. 1 Ağustos 2020'den itibaren yollarımızı ayırmak durumundayız. Bugüne kadar bizi yalnız bırakmayan herkese sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Netflix Türkiye'nin resmi hesabından atılmış gibi gösterilen tweet ortalığı karıştırdı

DEMET AKALIN'DAN TEPKİ

Son zamanlardaki polemiklerden ötürü, atılan mesaj o kadar gerçekçi gözüktü ki, sosyal medya kullanıcıları ister istemez bu mesaja inandı. Öyle ki, şarkıcı Demet Akalın da sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak, karara isyan etti.

Akalın, "Netflix karantinada ruhumuzu kurtardı! İstemeyen satın alıp seyretmez bu biraz fazla olmadı mı? Onca kadına şiddet yasası beklerken! Olmadı!!! #NetflixTurkiye biz şimdi nereden girip seyredeceğiz" diye yazdı.

Ancak, Netflix Türkiye resmi hesabı açıldığında böyle bir tweet'in olmadığı açıkça görülüyor.

Netflix Türkiye'nin resmi hesabından atılmış gibi gösterilen tweet ortalığı karıştırdı

"BÖYLE BİR ŞEY DÜŞÜNEMİYORUM"

Öte yandan, Netflix'in kurucusu Hastings, daha önce, "İnternet yayıncılığına müdahale gelirse ne yapacaksınız?" sorusuna şöyle bir yanıt vermişti:

"Biz Suudi Arabistan'da, Pakistan'da varız. Yani oralarda sorun çıkmayacak da Türkiye'de mi çıkacak? Böyle bir şey düşünemiyorum."

SOSYAL MEDYADA TT OLDU

Söz konusu yalan paylaşım, Twitter'da da gündem oldu. TT listesine giren #NetflixTurkiye hastagında on binlerce mesajın paylaşılması dikkat çekti.

Kaynak: Haberler.com / Teknoloji

Twitter Türkiye Haberler

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

Bakan Şimşek: Vergi kaçakçılarını ihbar edenlere ikramiye

Bakan Şimşek: Vergi kaçakçılarını ihbar edenlere ikramiye

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500

Yorumlar (23)

Zalım:

Defolun gidin..

14
30
yanıtYanıtla
Yeter be!:

Keşke senin gibi beyne sahip olanlar çekip gitse de bu ülkeden kurtulsak!!!

yanıt29
yanıt7
cimbomlu:

Haydi yallah, güle güle insallah birdaha dönmemesine.

8
27
yanıtYanıtla
prof:

TÜRK TOPLUMUNU VE GENÇLERİMİZİ ZEHİRLİYORSUNUZ. SİZİN AMACINIZ TOPLUMA DEĞER KATMAK VE AYDINLATMAK DEĞİL. Bir an önce gidin.

5
28
yanıtYanıtla
sana ne:

evet, yarali bir seyler izlerler de biraz ufku acilir diye korkuyorsunuz sanirim.. televizyondaki trcavuzculeri katilleri , kadina cocuga yapilan manevi ve fiziki siddeti izlesin genclerimiz ki giklarini cikaramasinlar... dogru diyorsunuz.

yanıt6
yanıt1
EYLÜL:

Kardeşim size ne ya isteyen parasını verir izler. İstemeyen seyretmesin zorla mı izlettiriyorlar . Toplum ahlakının bozulduğunu düşünüyorsanız TV dizilerine bir bakın ya da haberleri bir seyredin bakalım neler varmış. Netflix kapanınca şiddet tecavüz rüşvet hırsızlık sapıklık bitecek çok şükür.

27
2
yanıtYanıtla
AHMET:

bence se gitsin ülkemiz ortadoğu bataklığı cinsel açlığın afrikası kötü örnek oluyor biz kiraz mevsimini izleriz çok güzel bir dizi bir de bay yankış var harükülade bir dizi

3
23
yanıtYanıtla
Ozgurr:

Doğru sizin gibilere anca zaten Behlül gibi yaprak dökümü gibi diziler yakışır

yanıt0
yanıt0
Şahin:

Allahım tek dileğim eşcinsel görüntülerden bir şey olmaz diyenlerin başına evlatlarına versin Türk toplumunu bozmayacaklar

2
20
yanıtYanıtla
Şahin K.:

Allah ayıpladığınızı başınıza verir. Tez zamanda.

yanıt9
yanıt2
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title