Haberler

    Microsoft, Activision-Blizzard'ı Satın Alma İşlemi İçin Son Haftaya Giriyor

    Güncelleme:

    Microsoft, geçtiğimiz yılın başlarında Activision-Blizzard'ı satın alma girişiminde bulundu. Anlaşmanın tamamlanması için son haftaya girildi ve 68,7 milyar dolarlık satın alma işlemi gerçekleşebilir. Microsoft'un planlarına hakim olduğu belirtilirken, anlaşmanın tamamlanması için İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu'ndan (CMA) yeşil ışık alması gerekiyor. CMA'nın kararını açıklamasının ardından Microsoft, Activision-Blizzard'ı satın alma girişimini tamamlamış olacak.

    İlk olarak geçtiğimiz yılın başlarında Activision-Blizzard'ı satın alma girişimlerinde bulunan Microsoft, anlaşmanın tamamlanması için son haftaya girmiş durumda. Call of Duty ve World of Warcraft gibi popüler serilerin geliştiricisini 68,7 milyar dolara almaya çok yakın olabilir.

    Microsoft ve Activision-Blizzard anlaşması için son haftaya girildi

    Microsoft'un planlarına hakim olduğunu söyleyen bir kaynak, onay sürecini sona erdirmek için 13 Ekim Cuma gününü hedeflediğini söyledi. Microsoft'un, ABD'nin ardından İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu'ndan (CMA) yeşil ışık alması halinde anlaşma tamamlanacak.

    CMA, bu yılın başlarında bulut oyunlarındaki rekabet endişesi nedeniyle birleşmeyi engellemişti. Ancak Microsoft ise Activision-Blizzard oyunlarının bulut haklarını Ubisoft'a devreden bir anlaşma imzalayarak bu endişeleri giderdi.

    132122

    Geçtiğimiz ay CMA'dan alınan ön onayın ardından, düzenleyici kurumun satın alma işlemine nihai onay vermek üzere toplandığını biliyoruz. CMA'nın önümüzdeki hafta karara varması ve anlaşmayı onaylaması bekleniyor.

    CMA'nın kararını açıklamasının ardından Microsoft, Activision-Blizzard'ı satın alma girişiminden yaklaşık 20 ay sonra bu anlaşmayı tamamlamış olacak. Avrupa ve ABD'den şartlı onay alındığını belirtmek gerekiyor. Bu onaya göre Call of Duty oyunları 10 yıl boyunca daha PlayStation için sunulacak.

    Düzenleyici engellerin çoğunun aşılmasıyla Microsoft, Activision'ı bünyesine katmış olacak. 68,7 milyar dolar değerindeki girişim, oyun tarihinin de en büyük satın alım olarak tarihe geçecek.

    Peki siz Microsoft ve Activision-Blizzard anlaşması hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

    Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

    Activision Blizzard Microsoft Hakim Teknoloji Haberler

    Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

    Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

    Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

    Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

    Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

    Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

    Bakmadan Geçme

    Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir? Rüyada birinin öldüğünü görmek ne anlama gelir? 32 farz nedir? 32 farz nelerdir, imanın şartları nedir? 32 farz anlamı, İslamın 5 şartı ve açıklamaları 21 Nisan hangi burç? Nisan'ın 21'inde doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan burcu! 20 Nisan hangi burç? Nisan'ın 20'sinde doğanlar hangi burç oluyor? 20 Nisan burcu! İzmir Dikili orman yangını söndürüldü mü? Orman yangınında son durum 26-27 Temmuz Akaryakıt Fiyatları: Benzine, motorine, mazota zam veya indirim var mı, gelecek mi? Akaryakıt zammı ne zaman? 26-27 Temmuz bugün ve yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, kaç derece? Bu akşam kimin maçı var? Bugün TV'de kimin maçı var, ne maçı? 26 Temmuz bugünkü günün maçları Bingöl'de deprem mi oldu? Bingöl'de son dakika deprem oldu! Deprem şiddeti ve büyüklüğü kaç, nerede oldu? Son depremler AFAD ve Kandilli listesi
    Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

    Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title