Haberler

    Mclaren F1'in Halefi Tanıtıldı: Mclaren P1

    McLaren'ın yeni çılgın otomobili P1, Paris'te tanıtıldı.

    Ruşen Göbel - - Need for Speed 2'de ve 4'te, oyunun sonlarında açılan bir araba vardı hatırlarsanız: McLaren F1. 1993 model bir aracın ne yenilikçi ve ne kadar sade olabileceğinin kanıtı olan bu araç, yıllarca alanının en iyisi konumunda olmayı başardı. Tarihin en sade ve en güçlü araçlarından biri olan McLaren F1, birkaç sene önce tahtını Bugatti Veyron'a kaptırdı.

    McLaren F1, görsel açıdan zamanının bir hayli ötesinde bir araçtı. McLaren F1'in tasarımı, hala daha günümüze hitap eder durumda. Halefi P1'in de böyle olması gerekiyordu ki, İngiliz firması bunu başarmış durumda. McLaren P1, günümüzün araçlarından çok farklı çizgilere sahip. Resmen geleceğe hitap ediyor, tıpkı F1 gibi.

    Şimdiye kadarki en iyi sürüş aracını oluşturmayı hedefleyen McLaren'ın "en hızlı" olmak gibi bir derdi bulunmuyor. Araç tabii ki inanılmaz seri olacak, fakat en büyük rakibi Bugatti Veyron gibi dönmekten aciz olmayacak. Yani McLaren P1, kalkışın, dönüşün ve maksimum hızın optimum değerlerde olmasını sağlamayı amaçlıyor.

    MP4-12C'de kullanılan 3.8 litrelik çift turbolu V8'i elden geçiren firma, elektrikli KERS sistemini de ekleyerek oldukça yüksek miktarda güç elde etmeyi amaçlıyor. McLaren F1'de ton başına 550 beygir güç düşerken, bu oranın P1'de 600'ün üzerinde olması bekleniyor. McLaren F1, sadece 1100 kilo civarındaydı. Elektrikli KERS sisteminin bataryası da hesaba katıldığında, yeni aracın 1400 kg civarında olacağı söyleniyor. Motorun tahmin edilen gücü 750 beygir, KERS sistemiyle beraber 850 beygir olacağı söyleniyor.

    McLaren P1, toplam 500 adet üretilecek. Bu rakam F1 için 100 ile sınırlıydı. 2013'te satışına başlanacak olan araç, %95 oranda tanıtılan prototip modelle aynı olacak. Şu anda sadece son düzeltmeler gerçekleştiriliyor. Prototip olduğu için, henüz gerçek teknik özellikleri verilmedi.

    Editörün notu: İlk baktığımda "Bu ne biçim tasarım?" tepkisini vermiştim fakat baktıkça beğeniyorum mereti. McLaren F1'den sonra Lamborghini Aventador, Aventador'dan sonra McLaren P1... Bakalım P1 hevesim ne kadar sürecek... -Ruşen

    Ruşen Göbel - Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Ruşen Göbel Bugatti Paris Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title