Haberler

    Larry Page: Her Gün 1.5 Milyon Android Cihaz Aktif Ediliyor

    Larry Page geçtiğimiz gün yaptığı açıklama ile birlikte Android işletim istemini kullanan cihazların günlük aktivasyon sayısının 1.5 milyona ulaştığını...

    Emre Çetinkaya - - Google'ın mobil işletim sistemi Android şu an mobil platformda en fazla kullanılan işletim sistemi. Tabii bundaki en büyük etken birçok akıllı telefon üreticisinin cihazlarında Android işletim sistemini kullanıyor olmasının payı büyük. Bu sayede her geçen gün büyümeye devam eden Android'in platformunun son istatistikleri ise Larry Page tarafından açıklandı.

    Larry Page, geçtiğimiz gün yapmış olduğu bir açıklama ile birlikte Android işletim istemini kullanan cihazların günlük aktivasyon sayısının 1.5 milyona ulaştığını duyurdu. Mart ayı itibariyle 750 bin olan bu rakamın, Mayıs ayında düzenlenen Google I/O geliştirici etkinliğinde 900 bine ulaştığı açıklanmıştı. Şimdi ise bu rakam 1.5 milyona kadar ulaşmış durumda.

    Öte yandan Google I/O etkinliğinde ayrıca toplamda 900 milyon Android cihazın aktif edildiği açıklanmıştı. Yani bu hızla devam ederse Android, yıl sonuna kadar rahatlıkla 1 milyarı bulacak.

    Google Play ile ilgili de bazı istatistikleri paylaşan Larry Page, mağazadan bu güne kadar 50 milyar uygulama indirildiğini belirtti. Yıl sonuna kadar bu rakamın da 100 milyara ulaşması bekleniyor. Google Chrome'da ise 750 milyon aktif kullanıcı bulunuyor.

    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Emre Çetinkaya Larry Page Google Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title