Haberler

    İki İlde Daha Maskesiz Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak

    Güncelleme:

    Türkiye'de yeni normal hayat başladı. Vatandaşlar, yeni normal kurallar çerçevesinde hayatlarını sürdürüyor. Koronavirüs tedbirleri gevşetilse de tehlike henüz atlatılmış değil.

    Türkiye'de yeni normal hayat başladı. Vatandaşlar, yeni normal kurallar çerçevesinde hayatlarını sürdürüyor. Koronavirüs tedbirleri gevşetilse de tehlike henüz atlatılmış değil. Bazı illerde maskesiz sokağa çıkmak yasak ve maskesiz gezmenin cezası da büyük! Maskesiz sokağa çıkma yasağı uygulanan illere her geçen gün yenisi ekleniyor. İşte maskesiz dışarı çıkmanın yasak olduğu yeni iller

    Maskesiz Dışarı Çıkmak Yasak ve Cezası Büyük!

    Maske + sosyal mesafe kuralı, koronavirüs ile mücadele önemli rol oynuyor. Maske kullanımı salgınla mücadelede önemli araçlardan biri olduğundan kullanım alanı giderek genişletiliyor. Artık marketler, pazar yerleri, toplu taşıma araçları gibi belli alanlarda değil, açık alanda da maske ile dolaşıyoruz. "Maskesiz girilmez" uyarılarının olduğu alanların sayısı giderek artıyor. Maskesiz dışarı çıkmak yasak ve cezası büyük. Türkiye koronavirüs vaka sayısı azalsa da maskesiz sokağa çıkma yasağı uygulanan illerin sayısı giderek artıyor. Son olarak Kütahya ve Kars eklendi. Böylelikle maskesiz dışarı çıkmanın yasak olduğu il sayısı 38'e çıktı.

    Kütahya İl Hıfzıssıhha Kurulu, Kovid-19 tedbirleri kapsamında açık alanlarda ağız ve burnu tam olarak kapatacak şekilde maske takma zorunluluğu getirdi. İl genelindeki toplu yaşam alanlarında maske takma zorunluluğu getirildi. Yapılan açıklamada "İlimiz genelinde tüm vatandaşlarımızın toplu yaşam alanı kapsamında olan açık alanlarda (meydanlar, cadde ve sokaklar, park ve bahçeler, sanayi siteleri, tarım alanları, toplu taşıma araçları, kamu-özel tüm kurum ve iş yerleri açık alanları dahil) maske takma zorunluluğu getirilmesine, maskenin ağız ve burnu tam olarak kapatacak şekilde takılmasına karar verilmiştir. Karara uymayanlar hakkında idari para cezası uygulanacaktır." denildi.

    01.06.2020 Tarihli 2020/34 Numaralı İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantı Kararı ?? https://t.co/VRTf9nvULf

    — T.C. Kütahya Valiliği (@KutahyaValiligi) June 2, 2020

    Kars'ta da Covid-19 tedbirleri kapsamında kalabalık cadde ve sokaklarda maskesiz dolaşmak yasaklandı. Kars Valisi Türker Öksüz başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi toplantısında Faikbey, GAMP, Atatürk, Kazımpaşa, Dr. Metin Sözen, Ordu, Şehit Yusufbey ve Halitpaşa caddelerinin tamamı ile Ortakapı Mahallesi, İstasyon Mahallesi ve Hapan mevkisinde 3 Haziran 2020 itibarıyla ağız ve burnu tamamen kapatacak şekilde maske takmanın zorunlu hale getirilmesi ve maskesiz gezenler hakkında cezai işlem uygulanması kararı alındı.

    03.06.2020 tarihi saat 00: 00 itibari ile geçerli olmak üzere ilimizdeki bazı cadde ve alanlarda ağzı ve burnu kapatacak şekilde tıbbi/bez maske kullanımı zorunlu hale getirilmiştir.

    Ayrıntılar https://t.co/1JkvDUUkUo pic.twitter.com/YYutZ1AI6N

    — T.C. Kars Valiliği (@KarsValiligi) June 2, 2020

    Maskesiz Sokağa Çıkmak Yasak Olan İller

    Maskesiz sokağa çıkma yasağı olan, maskesiz dışarı çıkmanın yasak olduğu iller arasında Kütahya, Kars, Elazığ, Erzurum, Iğdır, Şanlıurfa, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Uşak, Rize, Karabük, Kayseri, Sakarya, Siirt, Tunceli, Kırıkkale, Kırklareli, Isparta, Burdur, Konya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Gümüşhane, Bolu, Kocaeli, İzmir, Mardin, Amasya, Malatya, Zonguldak ve Bursa bulunuyor.

    Kaynak: Tamindir / Teknoloji

    Sokağa Çıkma Yasağı Koronavirüs Türkiye Kars Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    title