Haberler

    Huawei CEO'su: Büyük Yara Aldık Ama 2021'de Bomba Gibi Döneceğiz

    Huawei CEO'su  Ren Zhengfei, Amerika'nın şirkete uyguladığı yaptırımlar ve şirketin geleceği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Zhengfei yapmış olduğu açıklamalarda yaşanan olayların ardından satışların düştüğünü söyleyerek bu yılki beklentilerinden 25 milyar dolar daha az gelirlerinin olacağını açıkladı. Bu durumun geçici olduğunu söyleyen Zhengfei, 2021 yılında şirketin yıllık gelirinin yeniden 100 milyar dolar seviyelerine ulaşacağı belirtti.

    Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, Huawei'yi kara listeye aldığını, Çinli teknoloji üreticisine bir takım suçlamalar yaparak açıkladı. Yapılan açıklamaların ardından önce Google, Huawei'nin Android lisansını iptal etti ve şirketin akıllı telefonlarında Android işletim sisteminin kullanılmaması için ilk adımı attı. Google'ın ardından Intel ve Qualcomm gibi Amerika merkezli teknoloji devleri Huawei'te karşı yapılan açıklamalara uyacaklarını, Çinli şirkete çip satışı yapmayacaklarını açıkladılar. Huawei ve Çin hükümeti cephesinden de açıklamalar gecikmedi. Huawei adeta Amerika'nın yaptırımlarına karşı kılıç çekti ve kendi işletim sistemi üzerinde zaten yıllardır çalışmaların sürdüğünü açıkladılar. Çin hükümeti ise kendi kara listelerini hazırlamak için harekete geçtiğini duyurdu. Karşılıklı restleşmelerin yaşandığı bu olayın etkileri hala devam ederken Huawei'nin kurucusu ve hala CEO'luk görevini yürüten Ren Zhengfei, Amerika'nın iddilarını bir kez daha reddederek, bu durumun Huawei'nin satış rakamlarında beklenen etkiyi göstermeyeceğini, bu yılki gelirlerinin yalnıca 25 milyar düşebileceğini ifade etti.

    Çin'in Shenzhen kentinde yapılan bir toplantıda konuşan Zhengfei, 2021 yılına gelmeden Huawei'nin yıllık gelirinin yeniden 100 milyar dolar seviyesine ulaşacağını söyledi. Amerika'nın bu yaptırımlarının Huawei'ye ciddi bir zarar vermeyeceğini düşündüğünü söyleyen Zhengfei, bazı hazırlıkları zaten yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söyledi. Hasarlı bir uçağın içerisinde olduklarını söyleyen Zhengfei, yaşanan bu süreçte uçağın yakıt deposunu koruduklarını, küçük parçaları ise önemsemediklerini ifade etti. Zhengfei'nin sözlerine ek olarak da Huawei yetkililieri, önümüzdeki dönemlerde Amerika Birleşik Devletleri'nden elektronik parça alamayacaklarını göz önünde bulundurduklarını ve şirketin yeterli stoğu elinde bulundurmak için çalışmaları sürdürdüğünü, mümkün olan maksimum seviyede bilgisayar parçası ve diğer elektronik bileşenlerin satın alındığını açıkladılar.

    Huawei'nin iddiaları reddetmesine ve restlerine rağmense Amerika Birleşik Devletleri, denizaşırı ülkere, Huawei ile ilgili özellikle de 5G altyapısıyla alakalı işlemlerde Huawei'nin bir kez daha değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek, ülkeleri baskı altına almaya devam ediyor. Yaşanan bu sorunların seyrinin önümüzdeki dönemlerde hangi yönde ilerleyeceği ve sonucunda kimin zararlı çıkacağı ise henüz bilinmiyor.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Amerika Birleşik Devletleri Huawei CEO Haberler

    Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

    Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

    Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

    Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

    Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

    Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

    Bakmadan Geçme

    Sakaryaspor Bodrumspor maçı CANLI izle! (HD) 30 Mayıs Sakaryaspor Bodrumspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 30-31 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 30-31 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 30 Mayıs Perşembe yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Survivor bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı 30 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Survivor kim kazandı? 30 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? #129300 Survivor CANLI izle! 30 Mayıs Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki var mı? #128250 Hudutsuz Sevda 35. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İnci Taneleri 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 71. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Vincent Kompany kimdir? Vincent Kompany nerelidir, kaç yaşında? Eyvah Eyvah nerede çekildi? Eyvah Eyvah oyuncuları, konusu ve fragmanı! Eyvah Eyvah ne zaman çekildi? #128250
    Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

    Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title