Haberler

Google Chromebook'lar için güncelleme desteği 10 yıla çıktı

Güncelleme:

Google, Chromebook modelleri için güncelleme desteğini 10 yıla çıkardığını duyurdu. Bu hareket, Apple MacBook sahiplerini bile kıskandırdı. Chromebook'lar, rakip işletim sistemlerinden daha uzun süre güncelleme alacak.

Google son yıllarda uygun fiyatlı dizüstü bilgisayar pazarını ele geçirmek için Chrome OS ve Chromebook'lara büyük yatırım yaptı. Yalanlanmış olsa bile, uzun süre boyunca Nvidia ekran kartlarına sahip modeller geliştirdiği söylendi. Ancak şirket, güvenlik ve yeni özellikler konusunda taviz vermeyecek.

Google Chromebook güncelleme desteği 10 yıla çıktı

Google, Chromebook modelleri için desteğini genişletiyor. Halihazırda 8 yıl boyunca güvenlik ve özellik güncellemesi sağlayan şirket, bu desteğin 10 yıl boyunca sunulacağını açıkladı. Şirketin bu hareketi, Apple MacBook sahiplerini bile kıskandırdı.

Google, Chromebook'ları rakip işletim sistemlerinden daha uzun süre güvende tutmayı amaçlıyor. Buna göre, 2021 veya sonrasında piyasaya sürülen tüm Chromebook'lar 10 yıl boyunca güncelleme alacak. Bu desteğe işletim sistemi ve güvenlik paketleri dahil olacak.

132211

2021'den önce piyasaya sürülen Chromebook sahipleri, desteği 10 yıla kadar uzatmak için cihazlarını isteğe bağlı olarak kaydettirme seçeneğine de sahip olacak. Şirketin son kararı, Chromebook'ların okul ve işletme gibi alanlarda daha uzun süre kullanılmasını sağlayacak.

Güvenlik, Chrome OS için en önemli önceliklerin başında yer alıyor. Her ay güvenlik paketi yayınlayan Google, 10 yıllık destekle kişisel verileri ve sistemleri daha uzun süre güvende tutabilecek.

Ancak bu cihazların 10 yıl boyunca kullanılıp kullanılamayacağı soru işareti yaratıyor. Nispeten düşük teknik özelliklere sahip oldukları için, 10 yılda performans kayıpları yaşanacaktır.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Macbook Google Apple Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title