Haberler

    Google Artık Tek Başına Değil, Başka Bir İsme Bağlı!

    Teknoloji devinde büyük bir yapılanma değişikliği yaşandı.

    Hasan Uğur Nayır - -

    Google dün akşam Alphabet isimli yeni şirketini duyurdu. Aslında Alphabet bir şirket değil, holdingin kendisi. Bundan sonra Google ve Google bağlı tüm alt şirketler Alphabet'in çatısı altında faaliyet gösterecek.


    Mountain View merkezli teknoloji devi, yeni holding düzenlemesi ile yatırımcılara daha fazla görünüm sağlamayı ve internet erişimi dahil iş kollarının genişlemesinde daha fazla bağımsızlık kazanmayı hedefliyor. Youtube, Android ve diğer web ürünleri Alphabet'in birer parçası.


    Yeni yapılandırma ayrıca Google'ın sürücüsüz otomobili, yüksek hızda internet ve sağlıkla ilgili teknolojiler dahil tüm girişimlerde yatırımın nasıl olması gerektiği konusunda netlik verecek. Aynı zamanda gelecekteki satın alma veya potansiyel satış konularında kolay bir yol sunacak. Alphabet duyurusuyla birlikte Google'ın hisseleri %5 oranında arttı.


    Alphabet'le birlikte görev değişikliği de oldu. Google CEO'su Larry Page bundan sonra Alphabet CEO'su. Sergey Brin ise Alphabet başkanı olurken, Android'in başında olan Sundar Pichai de Google CEO'su görevine terfi etti. B. Riley & Co. analisti Sameet Sinha konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Larry Page ve Sergey Brin'in çekirdek olan ve olmayan işletmelere farklı zamanlarını ayırarak ve daha ilerleme kaydedebileceklerini belirtti. Google hisselerine sahip bazı kişiler bu değişiklikten dolayı endişelendi. Fakat hisse senetleri Alphabet haline dönüyor ve bunun içinse herhangi bir ek vergi ödenmiyor.




    Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Sergey Brin Larry Page Hasan Uğur Google Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title