Haberler

Afet ve Acil Durum Teknolojileri Platformu Kuruldu

Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bazı sivil toplum kuruluşları, vakıf üniversiteleri, özel sektör kuruluşları ve bunları temsil eden birlikler, Afet ve Acil Durum Teknolojileri İnisiyatifi oluşumuna geçtiğimiz mart ayında Arama Konferansı ile adım atmıştı. Bu kapsamda TED Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda ile kümelenmenin ilk adımı olan 'Afet ve Acil Durum Teknolojileri Platformunun' kuruluş protokolüne imza atıldı.

p> Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bazı sivil toplum kuruluşları, vakıf üniversiteleri, özel sektör kuruluşları ve bunları temsil eden birlikler, Afet ve Acil Durum Teknolojileri İnisiyatifi oluşumuna geçtiğimiz mart ayında Arama Konferansı ile adım atmıştı. Bu kapsamda TED Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda ile kümelenmenin ilk adımı olan 'Afet ve Acil Durum Teknolojileri Platformunun' kuruluş protokolüne imza atıldı.

TED Üniversitesi ev sahipliğinde Türkiye'deki afet ve acil durumlar bağlamında özel sektörün sağlayabileceği katkıyı büyütmek ve bu alana yapılacak teknolojik yatırımların kamu eş güdümü ile daha verimli ve etkin bir hale gelmesini sağlamak amacıyla gerçekleşen birliği protokolüne imza atan kuruluşlar arasında, AKUT Arama Kurtarma Derneği, Ankara Sanayi Odası 1'inci Organize Sanayi Bölgesi, Bilim Ağacı Vakfı, Başkent Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi, Sabancı Üniversitesi, TED Üniversitesi, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı yer alıyor. TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Afet ve Acil Durum Teknolojileri Platformu'nun hem Türkiye hem de dünya için örnek bir küme modeli olacağına inandığını belirterek, "Bugün çekirdek bir ekiple bir kıvılcım yakıyoruz. Bu kıvılcımın daha da büyümesini büyük bir meşaleye dönüşmesini Türkiye ve dünyaya örnek olmasını arzu ediyoruz" dedi.

Kurulan bu platform, Türkiye'de yaşanabilecek her tür ve ölçekteki afet ve acil durumlara karşı, üniversite, özel sektör ve STK iş birliği yapısı olarak afet öncesinde, kamunun yapacağı stratejik planlama sürecine doğrudan katkı sağlamayı, afet ve acil durum hallerinde, kamu eşgüdümünde etkin müdahale sağlanabilmesi için kamunun rolünü destekleyecek nitelikte çalışmalar yapmayı amaçlıyor. Ayrıca yeni ve yenilikçi bilgi, teknoloji, ürün ve hizmetleri üretmeyi, geliştirmeyi ve bunun için gerekli paylaşımlı tesis ve altyapıları kurmayı, her seviyedeki eğitim kurumlarında, afet sürecinin tüm aşamalarına dönük olarak eğitim müfredatının güncellenmesine katkı sağlamayı hedefliyor. Bu alanda, nitelikli is¸ gücüne sahip olmak için kullanılabilecek program ve içerikleri geliştirmeyi, üniversite, özel sektör ve Sivil Toplum Kuruluşları iş birliği ile sağlanabilecek teknolojik, sosyal ve ekonomik faydayı en üst seviyeye taşımayı, çevreye ve topluma duyarlı bir sanayi yapısına do¨nu¨s¸u¨mu¨ hızlandırmayı ve uluslararası paydaşlarla iş birliklerinin geliştirilmesini, sürdürülebilirliği odağına alan bütünleşik planlama yaklaşımları, mobil sistemler, yeni ve ileri teknolojiler ve veriye dayalı sistemler ile gelecekteki afet risklerinin en aza indirgenmesini sağlayacak küme ve benzeri yapılar oluşturmayı hedefliyor. Öte yandan bu alana yönelecek yatırımların en verimli ve en doğru şekilde, uygun önceliklendirme ile yapılmasını desteklemeyi, bu bağlamda, mevzuat ve düzenleyici kuralların en doğru şekilde geliştirilmesi için çaba göstermeyi, ülkemizin bu alandaki rekabet gücünü artırmayı ve katma değerli ihracat artışını desteklemeyi, afetle ilgili gelmesi muhtemel destek ve proje finansmanı için güvenilir bir sivil oluşum olmayı amaçlıyor.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Teknoloji

Kahramanmaraş Vakıf Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title