Haberler

Teknoloji Fakülteleri Dekanları 7. Değerlendirme Toplantısı Kbü'de Gerçekleştirildi

Yılda 2 kez toplanan Teknoloji Fakülteleri Dekanları 7. değerlendirme toplantısı Karabük Üniversitesinde gerçekleşti.

Yılda 2 kez toplanan Teknoloji Fakülteleri Dekanları 7. değerlendirme toplantısı Karabük Üniversitesinde gerçekleşti.

KBÜ Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu ve Prof. Dr. Durmuş Günay, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Rektör Yardımcıları Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, MÜDEK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ramazan Yıldırım ile 21 Üniversite'nin Teknoloji Fakülteleri Dekanları ve Dekan Yardımcıları, Çalışma ve İş Kurumu Karabük Şubesi İl Müdürü Coşkun Güven, Akademik ve idari personel katıldı.

Programın açılışında konuşan Rektör Yardımcısı ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, yılda 2 sefer Türkiye'nin değişik bölgelerinde düzenlenen ve bu dönem Karabük'te gerçekleştirilen 7. Teknoloji Fakülteleri Dekanlar Toplantısı'ndan tüm fakülteler ve üniversitelerimiz buna bağlı olarak da sanayici önemli beklentiler içerisinde olduğunu söyledi.

Yaşar, "Şu bir gerçektir ki Türkiye sanayisi halihazırda fason üretim üzerine kurulu bir sanayi sistemidir. AR-GE olmadan da gelişmiş ülkeler seviyesine çıkmamız mümkün olmayacaktır. Hem de Çin gibi bir devin karşısında yalnızca fason üretimle de durmak hiç mümkün olmayacaktır. Halen ülkemizde verilen Mühendislik Eğitiminde ise teorik ağırlıklı bir eğitim, uygulama olsa bile yalnızca gözleme dayalı bir uygulamalı eğitim yapılabilmektedir. Mühendisin piyasaya çıkınca işi öğreneceği mantığı Türkiye'deki tüm üniversitelerde ve sanayi kuruluşlarında mevcuttur. Teknoloji Fakülteleri bu alışkanlığı yıkmak, Teorik bilgilerin yanı sıra uygulama becerisi yüksek mühendisler yetiştirmek, Türkiye'de fason üretim yapan sanayiye ayak uydururken, AR-GE kültürünü de bu kuruluşlara kazandırmak amacıyla, kurulmuş Mühendislik Fakülteleridir. 2007 yılında kurulan Karabük Üniversitesi çok hızlı bir şekilde özellikle Karabük halkının, sanayici ve işadamlarının katkılarıyla gelişimini tamamlayarak, atölye ve laboratuvar imkanlarını güncelleyerek çağdaş bir üniversite olma yolunda hızla ilerlemektedir" dedi.

Sanayi işbirliği konusunda Karabük'te sıkıntılar yaşadıklarını da aktaran Prof. Dr. Yaşar, "Karabük sanayisinin ağırlığı Demir çelik sektörü üzerinedir. KARDEMİR A.Ş. Karabük'teki en büyük işletme konumundadır. Diğer şirketlerin çoğunluğu KARDEMİR A.Ş.'ye bağlı veya KARDEMİR A.Ş.'nin ürünlerini yurtdışından ithal ederek kullanan firmalardır. Bundan dolayı farklı branştaki öğrencilerimize staj veya iş yeri eğitimi için yer bulmakta Karabük'te sıkıntı yaşamaktayız. 4-5 adette büyük tekstil firmaları mevcuttur. Bundan dolayı Karabük Üniversitesi Teknoloji Fakültesinde Fakültemiz Atölye ve Laboratuvar imkanları zorunlu olarak daha ağırlıklı olarak kullanılmaktadır. Staj harici iş yeri eğitimi kapsamında her öğrencimiz 80 iş günü süreyle sanayiye gitmek zorundadır. Bunun yanı sıra tüm bölümlerimizde iş yeri eğitimi hariç en az yüzde 25 uygulamalı eğitim fakültemiz laboratuvarlarında verilmektedir. Teknoloji Fakültelerinin bu toplantı da ve gelecek toplantılarda tartışılmasını beklediğim bazı sorunlar şunlardır; 'Bazı bölümlerimize Meslek Liselerinden 180 taban puanını geçen sayı yeterli olmadığından dolayı MTOK kontenjanları boş kalmaktadır, YÖK tarafından mühendislik fakültelerine getirilen 240 bin sınırı bu MTOK'lara da uygulanacak mı? Kontenjanların Sınırlandırılması, MTOK bilimsel hazırlık eğitiminin son durumu ve yaşanan sıkıntılar, MÜDEK kriterlerine uyum süreci, Yabancı dil eğitimi konusunda çekilen sıkıntılar, İş yeri eğitimi konusunda çekilen sıkıntılar, İŞKUR kapsamında iş başı eğitiminin alınması, gibi konuların karar alınması ve sonuçlandırılması gerekmektedir." diye konuştu.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ise, "Karabük Üniversitesi KARDEMİR A.Ş'nin avantajıyla sanayi işbirliği ile ilgili çok önemli konumdadır. Üniversite-sanayi işbirliğine örnek teşkil eder durumdadır. Bu toplantıda çıkacak kararlar ile Teknoloji Fakülteleri'nin en iyi hale gelmesi için yapılacak tartışma ve kararları Karabük Üniversitesi olarak uygulamaya hazırız. Karabük Üniversitesi içerisinde Teknoloji Fakültesi'nin yeri çok önemlidir. Uygulamaya dönük mühendisler yetiştirilmesi açısından elimizden geleni yapmaya çalışacağız" dedi. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Yaşar Durmuş Günay Türkiye Karabük Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title