Haberler

Tekirdağ'da küçük tekne balıkçılarının umudu karides

Güncelleme:

Marmara Denizi'nde bu yıl umduğunu bulamayan küçük tekne balıkçıları, av yasağının sona ermesiyle karides umuduyla denize ağ atacak.

Marmara Denizi'nde bu yıl umduğunu bulamayan küçük tekne balıkçıları, av yasağının sona ermesiyle karides umuduyla denize ağ atacak.

Marmara Denizi'nde hamsi ve istavritten umduğunu bulamayan küçük tekne balıkçıları, karides, dil ve pisi balığı avcılığının da ocak ayında yasaklanmasının ardından boş zamanlarında bozulan ağlarını onardı.

Balıkçılar, 1 Şubat'ta yasağın sonra ermesinin ardından karides avcılığı için denize açılacak.

Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, AA muhabirine, 1 Şubat'tan sonra küçük tekne balıkçılarının nasibini aramaya devam edeceğini söyledi.

Tekirdağ'da balıkçıların durgun sezon geçirdiğini anlatan Pehlivanoğlu, "Yeni yılda umulduğu gibi bir avcılık olmadı. İlimizdeki gırgır tekneleri zaten sezonun bitmesini beklemeden paydos etti. Küçük tekne balıkçıları da zaman zaman denize açılsa da umduğunu bulamadı. Karides yasağı 1 Şubat'ta bitiyor. Ağ bakımlarını tamamlayan balıkçılar karides, dil ve pisi avcılığı yaparak ekmek parası kazanmaya çalışacak." dedi.

Balıkçı Hüseyin Oğuz da bu yıl denizden istedikleri verimi alamadıklarını belirterek, "Yeni yılda hava şartlarından dolayı çoğu zaman limandan çıkamadık. Pek balık yoktu zaten. Zaman zaman karides avcılığı oldu, yasağın gelmesiyle karides avcılığını da bıraktık. Bir aylık yasak bitecek ve karides umuduyla denize ağ atmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Marmara Denizi Tekirdağ Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title