Haberler

Tekin Akmansoy Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Tekin Akmansoy, tedavi gördüğü hastanede 89 yaşında hayatını kaybetti. Akmansoy'un ölümü kızı yönetmen Arzu Akmansoy ve torunu sanatçı Ozan Orhon'u gözyaşlarına boğdu.

5 Şubat günü Memorial Hastanesi'nde tedavi altına alınan Tekin Akmansoy, bu sabah saat 09.03'te hayatını kaybetti. 'Kaynanalar' dizisindeki Kayserili işadamı Nuri Kantar tiplemesi ile hafızalarda yer edinen Akmansoy'un ölümü ailesi ve sanat camiasını yasa boğdu. Akmansoy'un kızı yönetmen Arzu Akmansoy ve tedavisini gerçekleştiren Prof. Dr. Deniz Şener, birlikte basının karşısına geçerek açıklama yaptı.

Prof. Dr. Şener, Tekin Akmansoy'u 1996 yılından beri stent ve kalp hastalıkları nedeniyle takip ettiğini belirterek, "Kalp rahatsızlığı vardı. 89 yaşındaydı. Kalp hastalıkları dışında şekeri, kronik bronşitiydi, diğer hastalıkları vardı. Ancak bir mesane tümörü ve yaşı nedeniyle kemoterapi uygulanamaması, radyoterapi uygulanması ve tekrarlayan zatürreeleri oluyordu. Hastalığının zaman içerisinde ilerlemesine karşılık ileri derecede dirayetli, moral motivasyonu çok yüksek, kendisine çok iyi bakan, kızının inanılmaz bir desteği vardı. Son döneme kadar hep bilinciyle, fiziksel gücüyle, motivasyonuyla, aktif hayatını sürdürdü, evdeydi. Zaman zaman hastaneye geliyordu, müdahale ediyorduk ama en son 5 Şubat'ta artık iyice ilerleyen şikayetleri nedeniyle hastaneye yatırdık. Hastanede odasında tıbbi desteğimizi verdik. Sıkıntılı birkaç gün geçirdi ve hastalığının ilerlemesi ve doğal seyri ile bugün sabah saatlerinde kalp ve akciğer yetersizliği, solonum yetersizliğiyle maalesef kaybettik. Çok değerli bir insandı. Hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

"BABAM ÖLÜMLE DALGA GEÇERDİ"

Yönetmen Arzu Akmansoy ise basın toplantısı boyunca gözyaşlarını tutamadı. Akmansoy, "Böyle zamanlarda kelimeler yetersiz kalıyor. Bugün böyle bir şeyle karşılayacağımı hiç ummazdım, o da ummazdı. Hep dalga geçerdi, 'kim bilir cenaze ne kadar kalabalık olacak bak gör' diye. 'Saçmalama baba' derdim. Gerçekten saçmalamış geliyor bana. Hakikaten çok absürt geliyor. O koca bir çınardı, koca bir sanatçıydı. O benim babamdı, her şeyimdi, arkadaşımdı, canımdı, ciğerimdi. Bir an olsun onu yalnız bırakmadım. Bambaşka bir motivasyona sahipti. En kötü zamanları bile kendini çok iyi motive ederek geçirdi. Hayata çok bağlıydı. En son Paris'ten bir oyun getirtti, Devlet Tiyatrosu'nda oynamak üzere. Onu oynamak istiyordu. 'Baba dur bakalım nereye' dedim. 'Tabi ben bir yere gitmiyorum, daha buradayım' dedi. Biraz sıkıntılıydı ama şarkılar söylüyordu. Bunları konuştuğuma inanamıyorum ama onu çok özleyeceğim. O hep yaşayacak. O sadece Nuri Kantar değil, o son derece büyük bir devlet sanatçısı, TBMM Üstün Hizmet Ödülü'ne sahip tek sanatçı. Ülke hakikaten çok büyük bir sanatçıyı kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun. O hiçbir zaman ölmeyecek. Çünkü o bizim ilk yerli dizimizin kahramanı. Nuri Kantar'ımız hep bizimle birlikte yaşayacak" şeklinde konuştu.

"LEMAN TEYZE'NİN ÖLÜMÜNE ÇOK ÜZÜLDÜ, KABUL EDEMEDİ"

Akmansoy, bir basın mensubunun, "Tekin Akmansoy, Kaynanalar dizisinde eşini canlandıran ve geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Leman Çıdamlı'nın ölümüyle ilgili neler söylemişti?" sorusu üzerine, "Leman Hanım'ın da böyle bir akciğer problemi olduğunu biliyorduk. 'Çok sigara içiyorsun, bak ne oldun' derdi. Kaybettiğinde çok sarsıldı.

Babamın 40 yıllık arkadaşıydı. Çok sarsıldı, kabul edemedi. Onlar hep yaşayacaklar. Leman Teyze de yaşayacak, babam da yaşayacak. Çok çok üzüldü. Hatta cenazesi bile kızı istememişti, 'Tekin ağabeyi getirmeyin, çok üzülecek' demişti. Ama yine de son dakikaya kadar gitmek için çalıştık, yetişemedik" dedi.

Bir basın mensubunun, "Vasiyeti var mıydı?" sorusuna ise Akmansoy, "Yoktu. Böyle bir şeyi hiç beklemiyordu. Yaptığı da hep şakaydı zaten. Oyuna hazırlanıyordu" diye karşılık verdi. Arzu Akmansoy, babası Tekin Akmansoy'un perşembe günü Teşvikiye Camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacağını söyledi.

"ELEŞTİRİLERİNDE BİLE BEN ÇOK ŞEY ÖĞRENİYORDUM"

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de hastaneye gelerek Arzu Akmansoy'a taziyelerini iletti. Sarıgül, "Nuri Kantar müthiş bir isim, müthiş bir sanatçı. Bizi zaman zaman çok güldürdü, eğlendirdi ama zaman zaman da çok üzdü. Bugün de o üzüntülerinin birini yaşıyoruz. Sakıp Sabancı kendisini gördüğü zaman çok takılırdı. Ben onlara çok şahit oldum. Sakıp ağanın çok esprileri vardı, Nuri Kantar'la ilgili. Salı toplantılarında 15 yıldır her salı Tekin ağabey ile birlikte olurduk. Her salı günü gelirdi, espriler yapardı, kızardı, bağırırdı, bana bazı serzenişlerde bulunurdu. Ama eleştirilerinde bile ben çok şey öğreniyordum. Eleştirileri bile çok anlamlıydı. Eleştirilerinde farklı kültürler vardı. Bütün Türkiye çok üzgün. Tekin ağabey hangi düşünceden, hangi inançtan, hangi kültürden olursa olsun herkes seviyor ve herkesin kalbindeydi" dedi.

"IŞIĞIM BUGÜN SÖNDÜ"

Akmansoy'un torunu sanatçı Ozan Orhon da ölüm haberi üzerine hastaneye koştu. Gözyaşlarını tutamayan Orhon, "Bize son oyununu oynuyordu. Sabah haber aldım. Dün kendisini ziyarete geldim. Sanki hissetmiş gibiydi. Ellerini, avuçlarını öptüm. Benim hayatım boyunca en fazla tenkit eden, en fazla kızan, benim her zaman iyi olmam için acımasız eleştiriler yapardı. 'Be dedem bana niye kızıyor' derdim. Yıllar geçti aradan ne kadar haklı olduğunu anladım. O benim dedemdi ışığımdı. Işığım söndü bugün. 3 erkek torunu var, en büyüğü benim. Kardeşlerim ve ben dedemin adını yaşatmaya çalışacağım. Çok büyük şaka yaptı bize. Herkesin başı sağ olsun. Çok değerli, Cumhuriyet'e inanan, Atatürkçü çok özel bir sanatçıydı" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Tekin Akmansoy Ozan Orhon Memorial Leman Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title