Haberler

Teke Yöresi 4. Tarım ve Hayvancılık Fuarı

Burdur'da, "Teke Yöresi 4'üncü Tarım ve Hayvancılık Fuarı" kapsamında "Damızlık İnek Yarışması" düzenlendi.

Burdur Belediyesi Halk Pazarı'ndaki yarışma, "gençler", "orta yaşlılar" ve "yaşlılar" olmak üzere 3 kategoride gerçekleştirildi.

Jüri üyeleri, renkli görüntülere sahne olan yarışmaya katılan ineklerin yaşı, vücut uyumu ve fiziksel özelliklerini inceledi.

Gençler kategorisinde Çetin Varol'un "Güldane", orta yaşlılar kategorisinde Celal Erdönmez'in "Suna", yaşlılar kategorisinde ise Muhammet Yıldız'ın "Tuğba" adlı inekleri birinci oldu.

Daha sonra kategorilerinde birincilik elde edenler, "şampiyonlar şampiyonu" kategorisinde yarıştı. Bu kategoride ise şampiyonluğu "Tuğba" adlı inek kazandı.

Dereceye giren hayvanların yetiştiricilerine madalya ve para ödülleri verildi.

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, yarışma öncesinde yaptığı konuşmada, fuarın hayvancılıktaki yeni teknolojilerin takip edilmesi açısından önem arz ettiğini söyledi.

Hayvancılığı bilinçli yapan çiftçilerin olduğunu ifade eden Özçelik, geçmişteki yoklukla şimdiki varlıkların çok iyi kıyaslanması gerektiğini dile getirerek, "Birlik ve beraberliği muhafaza edersek, işimizi, aşımızı, refah seviyemizi büyüteceğiz. Birlik ve beraberliğe devam edersek, Türkiyemizi, ilimizi, ilçemizi, köyümüzü de büyüteceğiz. Hedefsiz olmaz. Mutlaka hedef koymak gerekiyor." diye konuştu.

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan ise bu tür yarışmalarla çiftçiler arasında birlik ve beraberliğin pekiştiğini vurguladı.

Yetiştiricilerin alın teri ve çabasıyla yetiştirdikleri damızlıkları sergilemenin haklı gururunu taşıdığını aktaran Özcan, "Yetiştiriciler olarak sütte, ette ve damızlıkta en iyisini ve kalitelisini üretmeye çalışıyoruz. Yaptığımız aynı zamanda bu alanlarda dışa bağımlı olmamanın da mücadelesidir." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammet Yıldız Bayram Özçelik Kamil Özcan Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title