Haberler

Tedavileri Tamamlanan Kızıl Şahinler Doğaya Salındı

Eskişehir'de yaralı halde bulunan 4 kızıl şahin, yapılan tedavilerinin ardından doğaya salındı.

Geçen Ocak ve Şubat aylarında Eskişehir'deki Gökçekısık Barajı yakınlarında vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan 4 kızıl şahin Büyükşehir Belediyesi'ne götürüldü. Kızıl şahinler hayvanat bahçesi veterinerleri tarafından tedaviye alındı. Ayaklarında ve kanatlarında yaralanmalar olan kızıl şahinlerin tedavileri tamamlandı. Şahinler doğaya salınmak üzere Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Kafes içerisindeki şahinler Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından merkeze bağlı Kalabak Köyü Çatalçam mevkiine götürülerek burada doğaya salındı. Milli Parklar Eskişehir Şube Müdürlüğü'nde görevli orman mühendisi Özge Yaman, bazı kişilerin kızıl şahinlere nişan alarak ateş ettiğini ve bunarı yaraladıklarını söyledi. Yaman şöyle konuştu:

"Geçen Ocak ve Şubat aylarında değişik günlerde yaralı olarak bize getirilen 4 kızıl şahin tedavilerinin tamamlanmasından sonra doğayla buluşturuldu. Genellikle baraj bölgesinde avlanan ve özellikle uçan hayvanlara nişan alarak ateş eden insanlar tarafından saçma yarasıyla yaralanıyorlar. Bize vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunarak getirildiler. Bunlardan birisi elektrik tellerinden yaralanmıştı. İnsanlar keyfi için bu hayvanlara ateş edip yaralıyorlar. Bu hayvanların avlanması yasaktır. Yasağa uymayanlar hakkında 7 bin lira para cezası uygulanır."

- Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özge Yaman Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title