Haberler

TBMM Kit Komisyonu'nda Halkbank Tartışması

TBMM KİT Komisyonu'nda Halkbank tartışması- Komisyonun CHP üyesi milletvekilleri Bankanın eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın toplantıya katılmamasına tepki gösterdi- CHP Kocaeli Milletvekili Akar: - "Bankada bulundurmadığı paraları neden evinde, ayakkabı kutularında bulundurduğu sorusunu sormak istiyorum. Bu soruyu nasıl soracağım?"TBMM (AA) - Halkbank ve bağlı iştiraklerinin 2011 ve 2012 yıllarına ilişkin bilançolarının görüşüldüğü TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu toplantısında bankanın eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın toplantıya katılmaması komisyonun CHP'li üyeleri tarafından tepkiyle karşılandı. Komisyon üyesi CHP milletvekilleri, Süleyman Aslan'ın da toplantıda olması gerektiğini belirtirken Komisyon Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Aslan'ın sağlık sorunlarını gerekçe göstererek toplantıya katılmadığını bildirdi. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, "Bankada bulundurmadığı paraları neden evinde, ayakkabı kutularında bulundurduğu sorusunu sormak istiyorum. Bu soruyu nasıl soracağım?" ifadesini kullandı. Bunun üzerine Kinay, "Biz burada Halkbank'ı mı denetliyoruz, Süleyman Aslan'ın şahsi servetini mi denetliyoruz? Biz şimdi Halkbank'ı denetliyoruz" dedi. CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş da geçmişteki denetlemelerde ilgili kurumdan ayrılan, emekli olan tüm yöneticilerin komisyona geldiğini, kendi dönemlerine ilişkin soruları yanıtladıklarını söyledi. Konunun sadece eski genel müdürden ibaret olmadığını belirten Sarıbaş, "Genel müdürün dışındakiler nerede?" sorusunu yöneltti. CHP Adana Milletvekili Turgay Develi de "Süleyman Aslan konusundaki hassasiyetimizin nedeni 91 yıllık Cumhuriyet döneminde ilk defa kamunun parasının başındaki bir genel müdürün evinde, ayakkabı kutusunda 4,5 milyon dolar para bulunmasıdır" diye konuştu. Develi, Aslan'ın komisyon toplantısına gelmeyerek "toplumun vicdanında suçlu olduğunu kabul ettiğini" öne sürdü. Muhalefet milletvekillerinin konuya ilişkin görüşlerini belirtmelerinin ardından bankanın ilgili yıllara ait bilançolarının görüşmelerine başlandı. ..

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Aslan Halk Bankası Haydar Akar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title