Haberler

TBMM Heyetinin Çadır Kent Ziyareti

Türkiye'deki mülteci ve sığınmacıların sorunlarının tespiti amacıyla oluşturulan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri, Kahramanmaraş Valisi Kocatepe ile görüştü

Türkiye'de bulunan mülteci ve sığınmacıların sorunlarının tespiti amacıyla oluşturulan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri, Kahramanmaraş'taki çadır kenti ziyaret etti.

AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal başkanlığındaki komisyon üyeleri, ilk olarak Vali Şükrü Kocatepe ile görüştü.

Dal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de 2,5 yıldır zulüm yaşandığını ve bu duruma bütün dünyanın seyirci kaldığını belirtti.

Türkiye'nin mazlum halka yardım elini uzattığını vurgulayan Dal, "Hem Avrupa ülkeleri ve özellikle de Birleşmiş Milletlere (BM) artık kafalarını kumdan çıkarmalarını söylüyoruz" dedi.  Suriye'deki halkın sadece biraz daha demokrasi istediğini dile getiren Dal, şunları kaydetti:

"Hükumetimiz iç savaştan kaçarak ülkemize sığınmak isteyen Suriyeli kardeşlerimize açık kapı uygulayarak yardımcı olmaktadır. Bizler de Türkiye'de bulunan mülteci ve sığınmacıların sorunlarının incelenmesi amacıyla TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu altında kurulan komisyonda görev yapıyoruz.  Bu kapsamda ilk olarak Kilis'deki Öncüpınar ve Elbeyli konteyner kentleri ziyaret ettik. Bugün de Kahramanmaraş'taki çadır kentte görüşmeler yapacağız."

Heyette, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, AK Parti Ordu Milletvekili İlhan Şener, AK Parti Ankara Milletvekili Ülker Güzel ve MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru bulunuyor. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Güncel

Şükrü Kocatepe Kahramanmaraş Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title