Haberler

TBMM Heyeti velilerle istişare toplantısı yaptı

Güncelleme:

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozuklukları Araştırma Komisyonu Başkanı Kemal Çelik ve beraberindeki komisyon üyeleri, otizmi öğrencilerin velilerinin yuhalandığı ve okulda istenmedikleri iddiasıyla ilgili Aksaray'da Mehmetçik İlkokulu...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozuklukları Araştırma Komisyonu Başkanı Kemal Çelik ve beraberindeki komisyon üyeleri, otizmi öğrencilerin velilerinin yuhalandığı ve okulda istenmedikleri iddiasıyla ilgili Aksaray'da Mehmetçik İlkokulu ziyaretlerinin ardından veliler, il Valisi Ali Mantı ve daire müdürleriyle istişare toplantısı düzenledi.

Valilik Ek Hizmet Binasında gerçekleştirilen toplantı sonrası bir açıklama yapan TBMM Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozuklukları Araştırma Komisyonu Başkanı Kemal Çelik, görüşmelerin son derece olumlu ve verimli geçtiğini söyledi. Çelik, ailelerle görüşmeler yapıldığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüleceğine değindi.

Komisyon Başkanı Kemal Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: "Ailelerimizi ayrı ayrı dinledik ve gördük ki, bazı yanlış anlaşmalar, arada bazı kişilerin de yanlışları olabiliyor. Bunlar mümkün. Ama şu anda ailelerimiz şöyle bir havadalar. Artık geleceklerinden endişe etmeye gerek yok. Bu işin sahipleri Türkiye Büyük Millet Meclisinde de var, devlet düzeyinde de var. Bizde hem daha önceki deneyimlerimiz, hem de bugün buradan aldığımız deneyimler sonucu bazı önerilerimizi raporumuzda dile getireceğiz. Zaten Milli Eğitim Bakanlığımız yeni bir düzenlemelerde yapıyor. Bazı kararlarda aldı. Örneğin gölge öğretmen olayına yavaş yavaş geçiliyor. Bunun dışında bu öğrencilerimizin kaynaştırma eğitiminde daha fazla, daha iyi eğitim görebilmeleri, daha nitelikli eğitim görebilmeleri için ne yapılması gerektiği hakkında da bizim önerilerimiz olacak. Bu çerçevede de yarın da Sağlık Bakanımızı ziyaret edeceğiz. Aile Bakanımızı ziyaret edeceğiz ve en son Cumhurbaşkanımızı da ziyaret edeceğiz. İnşallah bu ailelere sahip çıkacağız."

Kaynaştırma eğitiminin önemli olduğunu vurgulayan Çelik, "İnşallah kaynaştırma eğitimimiz daha iyi olacak. Aileler arasında da birlik beraberlik sağlayacak. Buna dikkat edeceğiz. Sayın valimizin burada katkısı olacak şüphesiz. İl Milli Eğitim Müdürü, okul aile birliği, okul müdürü. Yani böyle bir çalışma içerisinde olacağız. Aileler şu anda bizce daha umutlu, böyle olması gerekiyor. Bu aileleri de anlamamız gerekiyor. Şu anda durumun gayet iyi olduğunu düşünüyorum" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından heyet Ankara'ya hareket etti. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Çelik Türkiye Aksaray Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title