Haberler

TBMM Fetö Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, 15 Temmuz Gazisi Adviyye Gül Ismailoğlu'nu Ziyaret...

TBMM FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyeleri, 15 Temmuz gazisi 14 yaşındaki Adviyye Gül İsmailoğlu'nu ziyaret etti.

TBMM FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyeleri, 15 Temmuz gazisi 14 yaşındaki Adviyye Gül İsmailoğlu'nu ziyaret etti.

Komisyon Başkanı Reşat Petek ile AK Partili komisyon üyeleri Selçuk Özdağ, Mihrimah Belma Satır, Ravza Kavakçı Kan, Zekeriya Birkan, Hüseyin Kocabıyık, Serkan Bayram ile Emine Nur Günay, İsmailoğlu'nun Fatih Atikali Mahallesindeki evine geldi. Petek ve üyeler, İsmailoğlu'na geçmiş olsun dileklerini iletti.

Lise 1. Sınıf öğrencisi İsmailoğlu, darbe girişimi esnasında yaşadıklarını ve yaralanma anını anlattı.

İsmailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişimi akşamı halka yaptığı çağrıdan sonra sokağa çıktığını belirterek, "Önce Emniyet Müdürlüğü'ne gidecektik ama sonra Saraçhane'ye doğru gittik. Bir şekilde oraya gittik. Ailecek beraberdik. Askerler belediyenin önündeki yolda barikat kurmuştu. İnsanlar yeni yeni geliyordu ve 200-300 kişi birikmişti. Çünkü Cumhurbaşkanımız daha yeni konuşma yapmıştı. Onların üzerlerine yürümeye başladık, ellerimizde bayraklarla. 'Asker kışlaya' diye bağırıyorduk. İlk olarak insanların ayaklarına doğru ateş ettiler. Korkmayıp, geri çekilmeyeceğimizi anladıklarında da tamamen taramaya başladılar. Vurulan herkes yere düşüyordu. Yanımdaki kişi ayağından vuruldu. Ona bakmak isterken acıyı sırtımda hissettim."

Darbecilerin bu kadar acımasız olacaklarını tahmin etmediklerini vurgulayan İsmailoğlu, G3 mermisinin kolundan girip sırtından çıktığını söyledi.

Adviyye Gül İsmailoğlu, 4 gün yoğun bakımda kaldığını belirterek, "Vurulduğumda gazi olduğumun bilincindeydim. Ölürsem de şehit olacaktım." dedi.

İsmailoğlu'nun annesi Sevim İsmailoğlu da kızının hayatta kalmasının doktorlar tarafından mucize olarak nitelendirildiğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mihrimah Belma Satır Selçuk Özdağ Reşat Petek Politika Güncel Haberler

title