Haberler

Tavşanlı Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır:

Kütahya'nın Tavşanlı Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, 2007 Yılında Gerçekleştirdikleri Projeleri Anlatırken, Bir Taraftan da Özeleştiri Yaparak, 2004 Seçim Beyannamesinde Bulunan Ancak Henüz Tamamlanmamış Çalışmalara Değindi. Çakır, Ana Kolektör Hattı ve Arıtma Tesisi Projesi Başta Olmak Üzere Doğal Gaz, Katı Atık, Toplu Konut ve Kent Yaşamının Rahatlaması İçin Yapılan Çalışmaları Anlattı.

Kütahya'nın Tavşanlı Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, 2007 yılında gerçekleştirdikleri projeleri anlatırken, bir taraftan da özeleştiri yaparak, 2004 seçim beyannamesinde bulunan ancak henüz tamamlanmamış çalışmalara değindi. Çakır, ana kolektör hattı ve arıtma tesisi projesi başta olmak üzere doğal gaz, katı atık, toplu konut ve kent yaşamının rahatlaması için yapılan çalışmaları anlattı.

Ana kolektörde çalışmaların hızla devam ettiğini ve şu sıralarda Emet Kavşağı'nda hatların döşenmesi işlerinin sürdüğünü anlatan Çakır, "Adronos Çayı'nı ilk kirleten şehir Tavşanlı. Dolayısıyla çayın temizlenmesi ve eski haline getirilmesi için arıtma tesisi projesini hayata geçirdik. Bu çerçevede ana kolektör hat çalışmaları hızla devam ediyor. 12 milyon YTL'lik yatırım bütçesiyle bu proje Tavşanlı'nın geleceğine yapılmış olan en büyük yatırımdır" dedi.

Katık atık bertaraf sisteminin Kütahya ve çevre ilçelerle birlikte yürütülen bir proje olduğunu dile getiren Çakır şunları söyledi: "Bu proje ile birlikte Tavşanlı'daki çöplerin belli bir merkezde toplanarak ayrıştırılması suretiyle tekrar ekonomiye kazandırılacak ve böylelikle de çevre kirliliğinin önüne geçilmiş olacak."

Çakır, diğer taraftan ilçeye Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nce yapılan konutların bedelsiz arsa temininde yardımcı olarak vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olmalarına olanak sağlandığını söyledi.

Çakır, kentsel yaşamın rahatlatılması ve modernizasyonu amacıyla bir dizi çalışmalar da yaptıklarını söyleyerek, doğal gaz çalışmalarından, Asri Mezarlık'daki düzenlemelere, spor sahalarında gerçekleştirilen projelerden, ilçe merkezine yeni kazandırılan park ve bahçeler olmak üzere bir çok konuda da gerçekleştirilen faaliyetleri anlattı.

Çakır, 2004 seçim beyannamesinde yer verdikleri ancak şu an itibariyle tamamlanmamış çalışmalara da vurgular yaparak "Henüz 1 yılımız var. İnşallah yapamadıklarımızı da bu zaman zarfında yerine getirme fırsatı buluruz" dedi.

Göbel Tesisleri projesinin seçim beyannamesinde olmamasına rağmen Kütahya, Afyon ve Uşak illerinin termal turizm merkezi olarak ilan edilmesinden sonra bu alanda da proje gereksinimin duyulduğunu anlatan Çakır, sözlerini şöyle tamamdı: "Yapmak istediklerimizi gerçekleştiremedik. Modern bir tesis yapmamıza rağmen, diğer taraftan Garp Linyitler İşletmesi'ne (GLİ) ait lojmanları alıp gerçekleştirmeyi planladığımız konaklama merkezlerini hayat geçiremedik. Ayrıca bir de otopark projemiz vardı. Kanal Caddesi üzerinde Şorşor Oto Sauna'nın bulunduğu alanda yapmayı düşündüğümüz. Müşterisini bulamadığımız bu projede katlı otopark ve işyerlerinin bulunduğu bir kompleks yer alıyordu. Bu projelerimiz için her türlü teklife açığız. Önümüzdeki 1 yıllık süreçte inşallah bu projemizi de hayata geçirme fırsatı ve imkanı buluruz."

(YB-EFE)

31.01.2008 14:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title