Haberler

Tatvan'da 500 fidan toprakla buluşturuldu

Güncelleme:

Bitlis'in Tatvan ilçesinde "Milli Ağaçlandırma Günü" kapsamında 500 fidan toprakla buluşturuldu.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde "Milli Ağaçlandırma Günü" kapsamında 500 fidan toprakla buluşturuldu.

Tatvan Belediyesi Halk Plajı mevkisinde düzenlenen fidan dikimi etkinliğine katılan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, yaptığı konuşmada, Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "Geleceğe Nefes Ol" projesi kapsamında, fidan dikimi etkinliği düzenlendiklerini söyledi.

Tatvan Orman İşletme Şefliği ile bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri ve gönüllü gençlerle fidan ekimi gerçekleştirdiklerini ifade Geylani, şöyle konuştu:

"500 fidan dikimi gerçekleştirdik. Aynı zamanda Tatvan Belediyesi olarak da fidan ekimi ve yeşillendirme çalışması yürütüyoruz. Bir yıl içerisinde bir milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Geçtiğimiz aylarda ülkemizdeki farklı noktalarda meydana gelen orman yangınları bizi derinden yaralamıştı. Yangından dolayı çok üzüldük ve daha fazla fidan ekimi yapmaya karar verdik. İlçemiz genelinde ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarımız farklı noktalarda artarak devam ediyor."

Etkinliğe katılan Tatvan Orman İşletme Şefi Ayşe Şahin ise yıl sonuna kadar il genelinde 351 bin fidan ekiminin yapılacağını belirterek, "Sorumluluk alanımız olan Tatvan, Güroymak, Ahlat, Adilcevaz ilçelerimizde karaçam, sedir, badem, ladin, ceviz ve benzeri türlerden toplam 200 bin fidanı yıl sonuna kadar toprakla buluşturmayı planlıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından fidan dikimi yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Tatvan Belediyesi Bitlis Tatvan Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan ve Engin Polat serbest mi bırakıldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title