Haberler

Tarihi Sinop Cezaevi'ne Ziyaretçi İlgisi

Tarihi Sinop Cezaevi'ni temmuz ve ağustos aylarında 75 bin 534 kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Tarihi Sinop Cezaevi'ni temmuz ve ağustos aylarında 75 bin 534 kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Sinop Kültür ve Turizm İl Müdürü Hikmet Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 bin yıllık Tarihi Sinop Kalesi surları arasında yer alan ve aralarında Sebahattin Ali, Refik Halit Karay, Mustafa Suphi, Burhan Felek ve Kerim Korcan gibi ünlü isimlerin mahkum olarak yattığı Tarihi Sinop Cezaevi'ne ziyaretçi ilgisinin sürdüğünü belirtti.

Tarihi Sinop Cezaevi'nin, ziyarete açıldığı 2000 yılından bu yana çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırladığına işaret eden Tosun, Tarihi Cezaevi'ni 2012 yılı nisan, mayıs ve haziran aylarında 40 bin 292 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini kaydetti.

Tosun, Tarihi Sinop Cezaevi'ni 2012 temmuz ve ağustos aylarında ise toplam 75 bin 534 kişinin ziyaret ettiğini vurguladı.

Tosun, ziyaretçi sayısının her yıl daha da arttığını belirterek, "Turizm sezonunda turist sayısında büyük artış yaşanıyor. Aslında tarihi mekan yılın her gününde ziyaretçilerini ağırlamakta. Yerli ve yabancı turistler Tarihi Sinop Cezaevi'ne büyük ilgi gösteriyorlar" diye konuştu.

Muhabir: Halit Gümüş

Yayıncı: Dilek Sezen - SİNOP

Kaynak: AA / Yerel

Refik Halit Karay Sebahattin Ali Hikmet Tosun Sinop Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title