Haberler

Tarihçi Yazar Talha Uğurluel Kudüs'ü Bilinmeyen Yönleriyle Anlattı

Adıyaman Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Adıyamanlılarla buluşan Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel'in 'Arzın Kapısı Kudüs' konulu konferansı büyük ilgi gördü.

Adıyaman Belediyesi, Adıyaman'da Ramazan coşkusunu 'Hısn-ı Mansur'da Ramazan Akşamları' etkinlikleriyle doyumsuz bir hale getiriyor. Demokrasi Parkı içerisinde bulunan alanda gerçekleştirilen konferansa, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve eşi Fulya Kutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Belediye Başkan Yardımcısı Said Kutlu, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun alkışla başlayan konuşmasına, dünya üzerinde hiçbir şehrin dinler tarihi konusunda Kudüs ile mukayese edilemeyeceğini belirterek başlayan Uğurluel, Kudüs'ün Hz. Adem'den Hz. Muhammed'e nice Peygamberin ayak bastığı, büyük medeniyetlerin izini barındıran bir şehir olduğunu söyledi. Müslümanların, Yahudilerin ve Hıristiyanların dinlerine dair nice kutsalı bu şehre bağladığını gördüklerini ve kutsal kelimesinin en çok Kudüs ile bütünleştiğini de belirten Uğurluel, araştırmaları, gözlemleri ve çektiği fotoğraflarla katılımcılara Kudüs'ü detaylarıyla tanıtıp anlattı. Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın Türkler ve İslamiyet açısından önemine de değinen usta tarihçi, yüz yıllar boyunca Türklerin Kudüs'te çok ciddi izler bıraktığını, bu nedenle Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın korunması gerektiğini vurguladı. Kudüs ve çevresinde farklı dinlere sahip olan insanların yüz yıllardır bir arada yaşadığını da hatırlatan Uğurluel, Osmanlı'nın ve Sultan Abdülhamit Han'ın Kudüs'e büyük önem verdiğini ve bugün hala daha ayakta olan yapılarda bunların net bir şekilde görüldüğünü belirtti.

Davetliler tarafından ilgiyle dinlenen konferansın sonunda sahneye çıkan Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış ile birlikte, sergilediği performanstan dolayı Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel'e teşekkür ederek, hediye ve katılım belgesi takdim etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Talha Uğurluel Adıyaman Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kim? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title