Haberler

Taklit Gözlüklerin Camlarına Dikkat !

Güncelleme:

Marmaris Aladağ Optik Firma Sahibi Saygı Kaan Çağlayan, taklit ürünlerde kullanılan camların kalitesine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Saygı Kaan Çağlayan,'' Trend ya da moda. Hayatımızın her alanını etkiliyor. En belirgin ve çabuk kendini gösterdiği alan ise giyim kuşam ve güzellik.. Ne giyineceğimize, tarzımıza, ne takacağımıza trendlere göre karar veriyoruz.Sonucu ise bugünün moda deyimi ile "pişti".'' dedi.

Çağlayan sözlerine şöyle devam etti;'' Trendin en çok etkilediği alanlardan biri de ilk bakışta bizi yansıtan, tarzımızı ve hatta kişiliğimizi en çabuk ortaya koyan gözlüklerimiz. Televizyonda,dizilerde,sosyal medyada özellikle ünlülerin yüzünde gördüğümüz gözlükleri yakın markaja alıyoruz. Peki onlar bize ne kadar uygun ? Düşünün, gerek iş gerekse özel hayatınızda yeni tanıştığınız bir kişi, aynen sizin onu saniyeler içinde kafanızda bir yere oturttuğunuz gibi, o da sizi bir yere konumlandırıyor. Bu konumlandırmada büyük bir etken olan gözlüğünüz sizce trend mi olmalı özgün mü ? Gözlük meraklıları son yıllarda bu sorunun cevabını bulmuş gibi. Gözlüğü bir aksesuardan öte görenler artık trendden öte kendine yakışanın peşinde. Hatta herkesin tatlığını istemiyor, butik ürünlere yöneliyor. Kadife gözlükler, mineral cama sahip güneş gözlükleri, Buffalo boynuzundan yapılan kemik çerçeveler bunların arasında. Son yılların en trend tarzı vintage, ama vintage aynı zamanda bir hayat tarzı. Dolayısıyla eğer böyle bir tarzınız olmadığı halde vintage bir gözlük takıyorsanız ilk anda yanlış bir yere konumlandırılmış olabilirsiniz.'' dedi.


Saygı Kaan Çağlayan,''Son zamanların bir başka trendi kemik olarak bilinen çerçeveler. Burada da başka bir ayrıntı gizli. Bir kemik gözlüğü değerli yapan aslında üretim hammaddesi. Sonuçta gözlük size özel üretilen bir ürün değil. Yüzünüzde bir süre sonra şekil alıyor ya da siz satın alırken yüzünüze göre rahat etmeniz için şekillendiriliyor. İşte kullanılan malzeme kalitesi burada devreye giriyor. Eğer aldığınız gözlük "asetat" değil ise gözlük bir süre sonra şeklini kaybedecek ve size dayanamayacaktır. Ama örneğin Mazzucchelli asetattan yapılmış bir ürüne sahipseniz bu deformasyon veya şekil bozulması neredeyse olmayacaktır.'' diye belirtti.

Çağlayan sözlerine son olarak şunları ekledi; ''Butik denince akla ilk gelen yüksek fiyatmış gibi algılansa da düşük bütçeli butik ürünler de bulmak mümkün.Önemli olan iyice araştırmak. Düşük bütçeli ürün ararken taklitlerine rastlamanız mümkün. Orada sizi bekleyen tehlike ise taklit ürünlerde kullanılan camların kalitesi. Yarın gözlük almaya giderken bu ayrıntıları cebinizde tutun.'' dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Salih Kaan Çağlayan Marmaris Aladağ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title