Haberler

Tahliye Talepleri Yağmur Gibi

Güncelleme:

Balyoz, Ergenekon, OdaTv ve KCK sanıkları, yeni yargı paketiyle birlikte tahliye için harekete geçti.

Kritik davalarda tutuklu yargılanan sanıklar, üçüncü yargı paketinin Cumhurbaşkanınca onaylanmasının ardından peş peşe tahliye taleplerinde bulunmaya başladı.

Ergenekon, OdaTv, Balyoz davalarında aralarında emekli eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, CHP Zonguldak milletvekili Mehmet Haberal, İzmir milletvekili Mustafa Balbay'ın da bulunduğu sanıklar, tahliyelerini talep etti.

BALYOZ'DA 17 SANIĞA TAHLİYE İÇİN DİLEKÇE

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe sunan avukat Ziya Kara, Balyoz Davası'nda tutuklu bulunan Tümgeneral Halil Helvacıoğlu ve Tümgeneral Bekir Memiş'in de aralarında bulunuğu 17 sanığın tahliyesini istedi.

CHP: TAHLİYE OLURSA MECLİS'İ OLAĞANÜSTÜ TOPLARIZ

Avukat Ziya Kara, 2 sayfalık dilekçesinde 17 sanığın kuvvetli suç şüphesiyle uzun süredir tutuklu olduğunu belirtti. Dilekçede şu ifadeler yer aldı:

"Yargı makamlarınca tutukluluk tedbirinin özensiz kullanıldığı konusunda kamuoyunda güçlü bir kanaat oluşmuş, bu durum kamu vicdanını rahatsız eder boyuta ulaşmıştır. Bunun sonucu olarak yasama organı bu durumu telafi edici ve tutuklamanın en son başvurulması gereken bir tedbir olmasını temin bakımından '3. Yargı Paketi' olarak bilinen 6352 sayılı yasayı çıkarmış, bu yasa 5 Temmuz 2012 günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu değişiklikle daha önce üst sınırı 3 yıl olan suçlar için uygulanması mümkün olan adli kontrol altına alma tedbirleri tüm suçlar için uygulanabilir hale gelmiştir. Yani bu değişiklikle adli kontrol tedbiri alma yönünden suç için öngörülen cezanın üst sınırı kaldırılmıştır"

Avukat Kara, dosyadaki dijital kayıtlara ilişkin bilirkişi raporlarının müvekkilerinin lehine olduğunu, bu nedenle tutukluluk haline devamına ilişkin kuvvetli suç şüphesinin bulunmadığına dikkat çekti.

ODATV'DE SONER YALIÇIN'A TAHLİYE TALEBİ

OdaTv davası kapsamında tutuklu yargılanan Soner Yalçın, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın da tahliyesi talep edildi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Yalçın, Terkoğlu ve Pehlivan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, davanın görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe sundu.

Ersöz, KCK davasına bakan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne de bir dilekçe sunarak bu dava kapsamında tutuklu yargılanan gazeteci Çağdaş Ulus'un da tahliyesini istedi.

ERGENEKON SANIKLARI DA TAHLİYE İSTEDİ

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen Ergenekon Davası'nın 199. duruşmasında tutuklu sanıklar, 3. Yargı Paketi kapsamında tahliye talebinde bulundu.

Tahliye talebinde bulunan sanıklar şunlar:

Fatih Hilmioğlu, Mehmet Perinçek, Deniz Yıldırım, Hulusi Gülbahar, Bora Ballı, Erhan Timuroğlu, İbrahim Özcan Hasan Ataman Yıldırım, Ziya İlker Göktaş, Sedat Özüer, Cemal Gökçeoğlu, Alaattin Sevim.

Tahliye talebi bugün değerledirilmezken dava, yarına ertelendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İlker Başbuğ Zonguldak Ziya Kara İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title