Haberler

Sütler Üreticiden, Hamilelere Ulaştırılması Büyükşehir'den

Güncelleme:

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin hamilelere süt desteği sunduğu 'Mersin Hamile Bakım Sütü' projesi, başladığı günden bu yana yaklaşık 1000 kişiye ulaştı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin hamilelere süt desteği sunduğu ' Mersin Hamile Bakım Sütü' projesi, başladığı günden bu yana yaklaşık 1000 kişiye ulaştı. Tarsus Süt Üreticileri Birliği'nden temin edilen sütlerin kent genelinde dağıtıldığı proje ile Büyükşehir Belediyesi, yeni doğacak çocukların hayata daha sağlıklı bir şekilde "merhaba" demesini amaçlıyor.

Başvurular Teksin üzerinden devam ediyor

Projeden faydalanmak isteyenler Teksin üzerinden gebeliklerini gösteren bir belge ile başvuru oluşturabiliyor. Değerlendirmeler sonucunda başvurusu uygun görünenlere gebelik boyunca çocuk ve annenin kalsiyum ihtiyacı için 45 günlük periyotlar halinde 1'er litrelik paketlerden oluşan 12 litre süt paketi teslim ediliyor.

Sosyal Hizmetler ile Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi iş birliği ile yürütülen kapsamlı çalışmada süt üreticilerinin de yüzü gülüyor. Hamilelerin kalsiyum ihtiyacını karşılayacak sütler Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi tarafından üreticiden temin edilirken, sütlerin dağıtımını ise Sosyal Hizmetler Dairesi ekipleri gerçekleştiriyor.

Yıldırım: "Kısa sürede başvuru sayımız bine yaklaştı ve hızla bu artış devam etmekte" Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Engin Yıldırım, proje hakkında bilgi verirken, başvuru sayısının kısa sürede 1000'e yaklaştığını söyledi. El Bebek Gül Bebek, Süt Senin Gurur Mersin'in ve Hamile Bakım Sütü Projeleri ile doğum öncesi ve sonrasında ailelerin ve çocukların yanlarında olduklarını söyleyen Yıldırım, "Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak halkımızın sağlığını her aşamada düşünmekteyiz. Ailelerimiz bu projelerden çok memnun. Kısa sürede başvuru sayımız 1000'e yaklaştı ve hızla bu artış devam etmekte. Biz de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden geldiğince sağlıklı nesiller yetiştirmek adına bu projelerimize devam ediyoruz" dedi.

Anneler ve anne adayları projeden memnun

Toroslar ilçesi Mithat Toroğlu Mahallesi'nde ikamet eden ve 4 aylık hamile olan Büşra Kölemenli, projeyi hamile bir arkadaşından duyduğunu söyleyerek, "Dün başvuru yaptım Teksin'den, bugün onaylandı, sütümüz geldi. Çok memnun kaldık. Başkanımıza teşekkür ederiz, çok memnunuz projelerinden, her şeyden memnunuz" diye konuştu.

"Başvurdum, bir gün sonra geldi"

Toroslar ilçesi Alsancak Mahallesi'nde yaşayan ve 9 aylık hamile olan Mehtap Doğan ise "Teyzem de başvurmuştu. Bana söyledi. Ben de başvuru yaptım. Zaten daha 1 gün oldu başvuru yapalı. Ben de başvurunca bir gün sonra geldi. Projeden çok memnun kaldık, çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yayın Tarihi: 30. 9. 2021 09: 19: 47

Kaynak: Habermetre / Toplum

Mersin Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title