Haberler

    Süryani Patrik'ten Suriye'deki Kimyasal Saldırıya Tepki

    Türkiye Süryanileri Katolik Patrik Vekili Mgr.Yusuf Sağ Suriye’nin İdlib kentinde yaşanan kimysal saldırıyı sert sözlerle eleştirdi.

    Türkiye Süryanileri Katolik Patrik Vekili Mgr.Yusuf Sağ Suriye'nin İdlib kentinde yaşanan kimysal saldırıyı sert sözlerle eleştirdi.

    Sağ; "Bir baba olarak kendimden utanıyorum. Bu insanlara eziyet edenlerin hiç mi çocukları yok vicdanları yok. Biz din adamları olarak bunların haksızlıklarını ortaya çıkarmalıyız."

    20. Avrasya Ekonomi Zirvesi ikinci gününün "İslam'la Dayanışla Ruhu Çerçevesinde Şiddet ve Terör Ortamında Dinlerin Barışa Katkısı, Mültecilik ve Terörün İlişkisi" oturumuyla devam etti. Oturuma, T.C. Diyanet İşleri eski Başkanı Ali Bardakoğlu, Patrik Bartholomeos, Türkiye Süryanileri Katolik Patrik Vekili Mgr.Yusuf Sağ, Azerbaycan Cumhuriyeti Dini Kurumlarla İş Devlet Komitesi Başkanı, Türk Süryani Kadim Cemaati Ruhani Reisi Yusuf Çetin, Türkiye Hahambaşısı İsak Haleva, Kafkasya Müslümanları İdaresi Başkan Yardımcısı Müftü Salman Musayav ile çok sayıda katılımcı iştirak etti.

    "100 milyon insan açlık sınırındadır" Oturumda konuşan tüm din adamları dinin terör örgütlerinin propagandası haline getirilmesine tepki gösterdi. Türkiye Süryanileri Katolik Patrik Vekili Mgr. Yusuf Sağ din adamlarının sadece kiliselerde veya camilerde vaaz veren kişiler olmaması gerektiğini baş gösteren haksızlıklara karşı bir araya gelerek ortak hareket etmeleri gerektiğini vurguladı. Sağ; "Bir din adamı olarak diyorum ki haklılar haksızlardan çok daha güçlü ve cesur olmalıdır. Din önderleri sadece kiliselerde dua etmek vaaz vermek demek değil yaşanan haksızlıklara isyan etmektir. Bir araya gelerek hey zalimler nereye gidiyorsunuz? Demektir. Çünkü aç kalan insanının gözü görmez. Aç kalan hayvanlar bile köylere hücum etmektedir. Bu doğa ile bitecek iş değildir. 100 milyon insan açlık sınırındadır. Niye göçmen olmasın niye başka memleketlere göç etmesin ki? Onun kaybedecek birşeyi yoktur. Silahlara harcananlar açlık için harcansa yüzde 5'i dünyada açlık kalmaz" dedi.

    Suriye'deki kimyasal saldırıya tepki Türkiye Süryanileri Katolik Patrik Vekili Mgr. Yusuf Sağ Suriye'nin İdlib kentinde yaşanan kimyasal saldırıya da sessiz kalınmaması gerektiğini dile getirerek şunları söyledi: " Suriye'de yaşanan manzaraya bir baba olarak kendimden utanıyorum. Bu insanlara eziyet edenlerin hiç mi çocukları yok vicdanları yok. Biz din adamları olarak bunların haksızlıklarını ortaya çıkarmalıyız. Çünkü bunlar ne Allah'tan korkarlar ne de kendi menfaatini düşünürler. Onun için haklılar haksızlardan çok daha cesur olmalıdır. Allah insanı yaratırken ona "sen şusun- busun" dememiştir. Lütfen Başta Cumhurbaşkanımıza milyar milyar teşekkürler. Hiç olmazsa onları alıyorlar içeriye. Türkiye 3 milyon göçmeni barındırması bundan daha büyük bir şey olamaz. Terörü engellemek için insanları uyarmak lazım."

    "Dinleri rahat bırakalım" Oturumda konuşan Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu da dinin günlük heveslere alet edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Rasyonelleşmenin ve birey olarak inisiyatiflerin oluşturulduğu takdirde olumlu adımların atılacağını belirten Bardakoğlu; " Din bir ilahi yardım elidir. Dinleri rahat bırakalım dinleri doğru anlayalım. Dinin yüce değerlerini günü birlik programlarımıza heveslerimize fazla alet etmeyelim. Rasyonelleşelim, birey inisiyatifini oluşturduktan sonra inanıyorum ki herkes olumlu adımlar atacaktır" diye konuştu.

    Kaynak: DailyMotion.com / Yaşam

    Patrik Bartholomeos Türkiye Gazetesi Suriye İdlib Yaşam Haberler

    Bakmadan Geçme

    BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title