Haberler

Suriye Tasarısı BM Güvenlik Konseyi'nde Kabul Edildi

Güncelleme:

Suriye'de siyasi çözüm için yol haritasını içeren karar BM Güvenlik Konseyi tarafından kabul edildi. Buna göre; İlk adım olarak Suriye'de ülke çapında ateşkes ilan edilecek ve geçiş hükümeti kurulacak.

Suriye'de barış süreci için hazırlanan karar tasarısı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde kabul edildi.

OCAK AYINDA ATEŞKES İLAN EDİLECEK

BM Güvenlik Konseyi, Suriye'de siyasi geçiş için Ocak başında ülke genelinde ateşkes uygulanması ve müzakerelerin başlatılmasını isteyen ve Cenevre Bildirisi ile Viyana toplantılarındaki kararları teyit eden karar tasarısını oy birliği ile kabul etti.

MASAYA OTURULACAK

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından kabul edilen tasarıda, Esad rejimi ve Suriyeli muhaliflerin Ocak ayı başında barış görüşmeleri için masaya oturması öngörülüyor.

Buna göre; İlk adım olarak Suriye'de ülke çapında ateşkes ilan edilecek ve BM gözetiminde geçiş hükümeti kurulacak.

KERY: SAVAŞI DURDURMANIN ZAMANI GELDİ

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, toplantıda, " Suriye'de savaşı durdurmanın zamanı geldi. Suriye'de IŞİD ve Esad dışında bir seçenek sunacağız" dedi. Kerry, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in geleceği konusunda ise "keskin görüş ayrılıkları" olduğunu söyledi.

"ESAD'IN GELECEĞİ KONUŞULMADI"

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, toplantıda bazı ülkelerin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'in siyasi geleceğine ilişkin konuyu gündeme getirmeye çalıştığını ancak toplantıda bunun görüşülmediğini aktardı. Toplantının öncelikli olarak Suriye'deki siyasi müzakerelere ve 'terörizmin yok edilmesi'ne odaklandığını belirtti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Viyana Suriye Güncel Haberler

500

Yorumlar (67)

AKP:

ŞAMDA NAMAZA GİDECEĞİZ DERKEN DİYARBAKIRDA ECDADIN CAMİSİNDEN OLDUK , AKP ALLAH BELANI VERSİN

40
34
yanıtYanıtla
Gk:

Bir müzelik daha

yanıt4
yanıt25
antikoyun:

Olurmu hic, daha durun Tayyip Sam da namaz kilacak:-))))))

27
9
yanıtYanıtla
yul:

çok ûzûldûm erdoganin gôzûne uyku girmez suriye ve irak ta savas bitsin erdogan da biter suriyede akan kanin tek sorumlusu

20
12
yanıtYanıtla
anti-işid:

savaşın galipleri, Amerika, İngiltere, Rusya ve PKK. Tek mağlubu Türkiye. Iraktan o çok güvenilen Amerika bile kovalıyor. Amerikan ve NATO gazıyla uçak düşürüldü, ekonomini altüst oldu, 2. 5 milyon Suriyeliye de ömrü boyunca bakması cabası.

28
2
yanıtYanıtla
AKP:

biz gene namazlarımızı mahhale camisinde kıllalım ey cemmat

20
7
yanıtYanıtla
T.C. EGM BİLİŞİM SUÇLARLA MÜCADELE:

Terör örgütü pkk propagandası yapanlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır. Hepinizin kimlik bilgileri, adres bilgileri şuan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından tespit edildi. En kısa zamanda adreslerinize operasyon düzenlenerek hakkınızda yasal işlem başlatılacaktır. Yasadışı suç ve suç organizasyonlarına yönelik çalışmalarımız halkımızın desteği ile hassasiyetle sürdürülecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Emniyet Müdürlüğü/ Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

6
21
yanıtYanıtla
isveç:

ulan dingil bana çok fazla konuşmada bana bir votka gönder:)))

yanıt8
yanıt3
MAYDONOZ:

SENİN HAKKINDA BEN ÇOK DAHA ÜST BİYERE ŞİKAYETTE BULUNDUM, ŞURDA YORUM YAZAN POLİSLERİN SEBEBİ OLDUN, HEPSİNİN MAAŞI KESİLİR KOVULURLARSA SORUMLUSU SENSİN.

yanıt1
yanıt0
ZürichMobil-IOS:

Savasi baslatin, sonrada durdurmanin zamani geldi diyin. Hesabi kime sorulacak

25
0
yanıtYanıtla
Tüm 67 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title