Haberler

Suriye'de Kaçırılan İtalyan Rehinelere, 'Savaşçılarla Seks Yaptılar' Suçlaması

Güncelleme:

İtalya Senato Başkan Yardımcısı'nın Suriye'de kaçırıldıktan 5 ay sonra serbest bırakılan 2 kadın yardım görevlisinin, kendilerini kaçıranlarla seks yaptığını iddia etmesi tartışmaya yol açtı.

İtalya Senato Başkan Yardımcısı Maurizio Gasparri'nin, Suriye'de kaçırıldıktan 5 ay sonra serbest bırakılan ve bunun için 12 milyon dolar fidye ödendiği iddia edilen 2 kadın yardım görevlisinin, kendilerini kaçıranlarla seks yaptığını iddia etmesi tartışmaya yol açtı.

TÜRKİYE ÜZERİNDEN ROMA'YA GETİRİLDİLER

Nusra Cephesi üyeleri tarafından kaçırıldığı bilinen 21 yaşındaki Vanessa Marzullo ile 20 yaşındaki Greta Ramelli, geçen Perşembe günü Türkiye üzerinden Roma'ya getirildi.

"KENDİ RIZALARIYLA SEKS Mİ YAPTILAR"

Eski başbakanlardan Silvio Berlusconi'nin lideri olduğu Forza Italia'ya (Haydi İtalya) üye olan Maurizio Gasparri, mikroblog sitesi Twitter'dan paylaştığı iletide yazdığı, "Venessa ve Greta, savaşçılarla kendi rızalarıyla seks mi yaptılar? ve bunu biz ödüyoruz" iddiasıyla tepkileri üzerine çekti.

TWITTER'DA BÜYÜK TEPKİ

"Gasparri Twitter'dan defol" başlığıyla açılan bağlantı (hashtag) kısa sürede Twitter'daki ülke gündeminin ilk sırasında yer alırken, Gasparri'ye destek çıkarak, rehineleri itham edenlerin sayısı da oldukça arttı.

Ünlü Yazar Roberto Saviano Twitter hesabından, "İtalyan senatörleri, Gasparri'nin başkanlık yapacağı günlerde, onurlarını koruyarak salondan çıkmaya davet ediyorum" diye tepkisini gösterdi.



GASPARRİ: BANA SANSÜR UYGULANIYOR

Sosyal medyada istifaya davet edilen ve daha önce de birçok kez gaflarıyla gündeme gelmiş olan Gasparri ise, La Repubblica'ya verdiği röportajda kendisini şu sözlerle savundu:

"Bu haberi 'piove governo ladro' adlı bir sitede okudum. Bunun sadece doğru olup olmadığını anlamak istemiştim. Bu site, o iki kadının, savcılara verdikleri ifadeden yola çıkarak bunu aktarmış. Bunun doğru olmadığını umduğumu da yazdım. Bana karşı bir sansür havası var. Ben bir şey iddia etmedim, sadece sordum. Bunda kötü bir şey yok. Eğer o site yalan haber yaptıysa bunun bedelini birileri ödemeli."

"TWITTER ŞEFFAFLIK YERİDİR"

Kurumsal kimliği hatırlatılan ve bu nedenle Twitter'ın bu tarz şeylerin yazılması için doğru bir platform olmadığı hatırlatılan Gasparri, "Orası şeffaflık yeridir. Soru sormamda sakınca görmüyorum. Problem nedir?" diye karşılık verdi.

"BEN FİDYE ÖDENMESİNE KARŞIYIM, BENİ DE KAÇIRSALAR PARA ÖDEMESİNLER"

Gasparri, "Bakın, ben fidye ödenmesine karşıyım. Beni de kaçırsalar, hükümetin benim için para ödemesini asla istemem. O kadınların Suriye'ye neden gittiklerini bilmiyorum" diye sözlerine devam etti.

Serbest kaldıktan sonra İtalyan savcılara ifade veren Vanessa Marzullo ve Greta Ramelli, ne şiddete uğradıklarını ne de cinsel tacize maruz kaldıklarını söylemişlerdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Vanessa Marzullo Twitter İtalya Suriye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (3)

Kadir kummobilWeb@haberler.com:

Ellerine sağlık , bari işid köpeklerinden bir iki kelle koparsaydın be gülüm

10
11
yanıtYanıtla
Polat AS:

Buda şöhrete giden bir yolmuydu DESEK acaba. . . ?

11
1
yanıtYanıtla
ÖLSELER DAHA MI İYİYDİ ?:

Ne yaptılarsa yaptılar en azından canlarını kurtarmışlar.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title