Haberler

Sunucu Mehmet Akif Ersoy kimdir? Mehmet Akif Ersoy kaç yaşında, nereli?

Güncelleme:

Başarılı gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un hayatına dair detaylar araştırılıyor. Kullanıcılar, Mehmet Akif Ersoy evli mi, eşi kim gibi soruları araştırıyor. Yer aldığı programlarla adından söz ettiren usta sunucu Mehmet Akif Ersoy biyografisi haberimizde.

Mehmet Akif Ersoy kim sorusu magazin gündeminde sıkça geçen sorulardan biridir. Sunuculuğu ile dikkatleri çeken Ersoy hakkında ayrıntılar merak ediliyor. Peki, Mehmet Akif Ersoy nereli? Mehmet Akif Ersoy evli mi? İşte, Mehmet Akif Ersoy ailesine dair ayrıntılar...

MEHMET AKİF ERSOY KİMDİR?

Gazeteci Ersoy, 8 Ocak 1985 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitimine İstanbul'da başlayan Mehmet Akif Ersoy liseyi tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi'nde eğitimine devam etti. Üniversiteden mezun olduktan sonra 2009 yılında kariyerine 6 News televizyon kanalında muhabir olarak başladı. Bir yıl burada çalıştıktan sonra TRT televizyonuna transfer oldu. 2010 yılında TRT TÜRK – Addis Ababa Temsilciliği görevine getirildi.

Sunucu Mehmet Akif Ersoy kimdir? Mehmet Akif Ersoy kaç yaşında, nereli?

2011 yılında başta Libya, Yemen, Şam, Erbil olmak üzere pek çok noktada TRT temsilcisi ve savaş muhabiri olarak görev yapan Mehmet Akif Ersoy, aynı yılın içinde TRT TÜRK Trablus ve Sana muhabirliği görevini yürüttü. 2012 yılında Muammer Kaddafi ile yaptığı röportajı ile tanındı. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ile aynı ismi taşıyan Gazeteci Mehmet Akif Ersoy kariyerine 2012 yılında TRT Kahire-Mısır Temsilcisi olarak devam etti. Sonrasında 2013 yılında TRT ARAPÇA Koordinatör Yardımcılığı görevine getirildi. 2014 yılına gelindiğinde TRT İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı olarak çalışmaya başladı. Bu süreci 2015 yılında "Zenga Zenga"adlı Muammer Kaddafi Belgeseli takip etti. Aynı yılın içinde Diyanet İşleri Başkanlığı Ortadoğu ve İslam Coğrafyası Sorumlu Başkan Müşaviri olarak atandı. Daha sonra 2016 yılında Dış Politika DergisiGenel Yayın Yönetmeni oldu. 2017 yılını sonlarında Habertürk Televizyon kanalı ile el sıkıştı.Günümüzde Habertürk TV ekranlarında gündüz kuşağında "Manşet" programını ve akşam kuşağında "Nedir Ne Değildir" programını sunuyor.

Sunucu Mehmet Akif Ersoy kimdir? Mehmet Akif Ersoy kaç yaşında, nereli?

Ersoy, "Tünel- Gazze'de Yaşamak" adlı kitabının da yazarıdır. Günümüzde çeşitli söyleşilerde yapan usta gazeteci en son "Ortadoğu'da Son Gelişmeler ve Afrin"söyleşisini Denizli'de gerçekleştirmiştir.

Sunucu Mehmet Akif Ersoy kimdir? Mehmet Akif Ersoy kaç yaşında, nereli?

Kaynak: Haberler.com / Gündem

İstanbul Üniversitesi Mehmet Akif Ersoy İstanbul Haberler

500

Yorumlar (2)

kemal:

başarılı bir isim

1
0
yanıtYanıtla
berkcan:

geçmiş olsun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title