Haberler

Su Kalitesi İzleme Konusunda Kapasite Geliştirme Eşleştirme Projesi 1. Kapanış Toplantısı

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, "Bu kış karın yağmaması, kuraklık konusunda çok büyük olumsuzluklar olarak yansıtılıyor. Ama biz Bakanlık olarak dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan Bin Günde Bin Gölet Projesi ve son 10 yılda hayata geçirilen 274 baraj ile bu konuda gereken tedbirleri aldık. İnşallah problem yaşamadan yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Akman, Ramada Otel'de düzenlenen, Su Kalitesi İzleme Konusunda Kapasite Geliştirme Eşleştirme Projesi 1. Kapanış Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AB ile açılan Çevre Faslı içinde en yüksek maliyete sahip olan su sektörüne ilişkin çalışmaların Orman ve Su İşleri Bakanlığı koordinasyonunda, birçok kurum ve kuruluş temsilcileriyle devam ettirildiğini anımsattı.

Su sektörü altındaki en kapsamlı ve uygulaması zor mevzuat olan Su Çerçeve Direktifi'nin, Türkiye'ye uyumlaştırılması ve uygulanmasına ilişkin faaliyetlere özel bir önem verdiklerini dile getiren Akman, "Zira tüm canlıların yaşamı ve devamlılığı, kullanım amaçlarına uygun su kalitesini sağlamaya ve sürdürülebilirliğe bağlıdır" diye konuştu.

Su Çerçeve Direktifi'nin 2015 yılı itibarıyla temel hedefinin miktar ve kalite açısından ekolojik ve kimyasal olarak iyi su durumuna ulaşmak şeklinde belirlendiğini anımsatan Akman, bu hedefe doğru ve etkin bir şekilde ulaşılması için öncelikle mevcut durumun ve bu durumdaki değişikliklerin bilinmesi gerektiğine dikkati çekti.

Havza bazlı su yönetimini esas aldıklarını ifade eden Akman, bugün kapanışını gerçekleştirdikleri proje kapsamında, 6 pilot havzada çalışmalar gerçekleştirildiğini anlattı.

Projenin, AB yayın organlarında başarı hikayesi olarak tamamlandığını ve Türkiye'deki en başarılı projelerden de biri olduğunu vurgulayan Akman, bu proje ile uluslararası işbirliği olanaklarının geliştirildiğini dile getirdi.

Dünyada su ile ilgili gelecekte çok büyük problemlerin beklendiğini hatırlatan Akman, "Bu kış karın yağmaması, kuraklık konusunda çok büyük olumsuzluklar olarak yansıtılıyor. Ama biz Bakanlık olarak dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan Bin Günde Bin Gölet Projesi ve son 10 yılda hayata geçirilen 274 baraj ile bu konuda gereken tedbirleri aldık. İnşallah problem yaşamadan yolumuza devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı ise AB destekli söz konusu projeyi DSİ Genel Müdürlüğü ile gerçekleştirdiklerini, Hollanda, Fransa ve İspanya'dan uzmanların da çalışmalarda yer aldıklarını anlatarak, projede elde edilen deneyimler sonucunda bakanlığın Su Çerçeve Direktifi doğrultusundaki çalışmalarla ilgili kapasitesinin artırıldığını söyledi.

AB Delegasyonu Birinci Katibi Virve Vimpari de Türkiye ve AB arasındaki işbirliğinde Çevre Faslı'nın önemli bir yer tuttuğunu ve bu çerçevede 120 eşleştirme projesinin AB tarafından finanse edildiğini belirterek, bu işbirliğinin her iki taraf için de faydalı olduğunu kaydetti.

Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Ron Keller ise ülkesinin 3'te ikisinin su altında kaldığını ancak buna karşın su ile birlikte yaşamayı öğrenerek, bunu bir fırsata dönüştürdüklerini belirtti. Su konusunun sınır tanımadığını ve bu nedenle uluslararası işbirliğini gerektirdiğini vurgulayan Keller, Türkiye'ye verdikleri katkının devam edeceğini aktardı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Nurettin Akman Hollanda Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title