Haberler

Sü İletişim Fakültesi'nden "Yerel Yönetimler ve Halkla İlişkiler" Konulu Panel

Selçuk Üniversitesi (Sü) İletişim Fakültesi Tarafından "Yerel Yönetimler ve Halkla İlişkiler" Konulu Panel Düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi tarafından "Yerel Yönetimler ve Halkla İlişkiler" konulu panel düzenlendi.

SÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, SÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, bazı ilçe belediye başkanları ile iletişim fakültesi öğrencileri katıldı. Panel öncesi konuşan SÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, düzenlenen panelde yerel yönetimler tarafından uygulanan halkla ilişkilerin teorik ile uygulamalı boyutlarının tartışılacağını belirterek, "İki oturum halinde gerçekleşecek bu panelde halkla ilişkilerin bilimsel ve uygulamalı boyutlarını inceleyip tartışacağız. Bu panelin özellikle uygulama alanında büyük yarar sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın konuşmasının ardından panele geçildi. Panelin ilk bölümüne konuşmacı olarak Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim üyesi Prof. Dr. Kemal Görmez, Hacettepe Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhittin Acar, Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen ve Beyşehir Belediye Başkanı Nazif Tekinöz katıldı. Panelin oturum başkanı olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, doğrudan demokrasiye en uygun örneğin yerel yönetimlerde halkla ilişkiler olduğunu belirterek, "Halkla ilişkiler sayesinde yerel yönetimler yaptığı icraatları halka ulaştırabiliyor. Belediye gerçek gücünü halka daha kolay yansıtabiliyor. Ayrıca vatandaşlarla doğrudan temas kurulması sayesinde onların istekleri ve arzularına göre plan ve projeler hazırlanabiliyor. Biz bu nedenle vatandaşların isteklerini iletebilmeleri için Açık Kapı servisini hizmete soktuk. Bu servise 4 yıl içinde 40 bini aşkın kişi başvurdu ve bu başvuruların yüzde 95'inin geri dönüşümü oldu. Yani günde 30 kişi bize gelerek sıkıntısını anlatıyor. Bu bizim vatandaşla olan iletişimimizin gücünü gösteren bir şeydir" şeklinde konuştu.

(MÇ-FM) 13.05.2008 16:36 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title