Haberler

Stuttgart'da Muhteşem Tsm Konseri

Almanya'nın Stuttgart kentinde düzenlenen Klasik Türk Müziği konseri için iki Türk Sanat Müziği Korosu bir araya geldi.

Almanya'nın Stuttgart kentinde düzenlenen Klasik Türk Müziği konseri için iki Türk Sanat Müziği Korosu bir araya geldi.

"17. Yüzyıldan Günümüze Klasik Türk Müziği" adını taşıyan ve Almanların ünlü opera sanatçısı Cornelius Hauptmann'ın sunumunu yaptığı programda, opera sanatçısı Ahmet Gül yönetimindeki Esslingen Türk Kültür Derneği TSM Korosu ile ünlü udi Muhammed Temel yönetimindeki Karlsruhe Ahenk TSM Korosu, muhteşem bir konserle dinleyicilerini tadına doyulmaz bir müzik yolculuğuna çıkardı.

Stuttgart Paul Gerhard Kilisesi salonunda gerçekleşen konsere iki yüz elliye yakın Türk ve Alman seçkin davetli katıldı.

Dev koro Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Topluluğu ses sanatçısı ve İncesaz'ın solisti Ezgi Köker ve ünlü operacı Ahmet Gül'e eşlik ettiği koro ve solo şarkılar seslendirildiği konsere, Türkiye'nin ünlü kemençe sanatçısı Neva Cansın'a saz üstadları udda Muhammed Temel, gitarda Alon Wallach, viyolensel Hüseyin Emre Güçlü dinleyicilerine muhteşem bir müzik ziyafeti sundu.

Ahmet Gül, "Stuttgart'ta kültürel ve sanatsal etkinliklere verdiği desteklerden dolayı siz Stuttgartlılarla, Türk Sanat Müziği Topluluğu olarak nice başarılı konserde sizlerle buluşmaktan son derece mutluyuz" dedi.

Koristlerin Muhayyer Kürdi, Rast, Hicaz, Hüzzam makamında seslendirdiği eserler, seyirciler tarafından büyük alkış topladı. Konser sonunda Şef Ahmet Gül ve bütün ekibe teşekkür edilerek, çiçek takdim edildi. - Karaca

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Gül Karlsruhe Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title