Haberler

Stajı Tamamlayan Gürcü Öğrenciler Sertifikalarını Aldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nde yaz stajı yapan Gürcistan Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi öğrencileri sertifikalarını aldı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nde yaz stajı yapan Gürcistan Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi öğrencileri sertifikalarını aldı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi arasında yapılan tıp eğitiminde işbirliği anlaşması sonrası tıp fakültesi öğrencilerine ve çeşitli ihtisas dallarından uzmanlık öğrencilerine yönelik olarak OMÜ Tıp Fakültesi'nde düzenlenen "Yaz Staj Programı" sona erdi.

4 hafta boyunca OMÜ Tıp Fakültesi'nde eğitim gören toplam 54 Gürcü öğrenci çeşitli anabilim dallarında yapılan klinik uygulamaları gözlemlediler. Öğrenciler, bir aylık eğitim sürecinin ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Törene; Dekan Prof. Dr. A. Haydar Şahinoğlu, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Faruk Bağırıcı ve Yrd. Doç. Dr. H. Ömer Tontuş katıldı.

Öğrenci topluluğuna rehberlik yapan Tiflis Devlet Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Omar Samushia tören sonrası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Haydar Şahinoğlu'na yaptığı teşekkür ve veda ziyaretinde, eğitim sürecinin öğrencilere çok faydalı olduğunu ve her bir öğrencinin yaz stajı programından çok memnun kaldığını ifade etti. Eğitimleri süresince gördükleri misafirperverlik ve sunulan eğitim hizmetleri kalitesinden de övgüyle bahseden Samushia, iki üniversite arasında hayata geçirilen tıp eğitimi protokollerinin devam etmesini arzu ettiklerini bildirdi.

Prof. Dr. A. Haydar Şahinoğlu ise komşu ve dost ülkelerde bulunan tıp fakülteleriyle ilişkilerin geliştirilmesine çok önem verdiklerini ve bilimsel organizasyonlar ve eğitim faaliyetlerinin artarak sürmesi adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını belirtti. Şahinoğlu ayrıca başta Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi olmak üzere bölgede yerleşik diğer tıp fakülteleriyle birlikte uzmanlık dernekleri kurarak ortak kongre ve sempozyum yapma çalışmalarına vurgu yaptı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Haydar Şahinoğlu Gürcistan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title