Haberler

Spotify Müziğin 2015 Yıldızlarını Açıkladı

Güncelleme:

Türkiye'de en çok dinlenen yerli sanatçılar ise Teoman, Sezen Aksu, Sıla, Gülşen, Duman, Demet Akalın, Ahmet Kaya ve Mabel Matiz oldu.

Spotify'ın her yıl sonunda, o yılın tüm dünyada müzikseverler arasında en popüler olan sanatçı ve şarkıları açıkladığı dönem geldi çattı. Spotify 2015 Müzik Yılı değerlendirme sonuçlarına göre dünyada müzikseverler bu yıl her zamankinden daha çok müzik dinledi. Spotify'da bir yıl içinde 75 milyon dinleyici, 20 milyar saatten fazla müzik dinledi ve bugüne kadar Spotify'da 2 milyarın üzerinde müzik listesi yaratıldı. Spotify 2015 Müzik Yılı değerlendirme sonuçlarına göre dünyada en çok dinlenen isim Drake olurken, Türkiye'de listenin başında David Guetta bulunuyor. Spofity'ın, kullanıcılarına özel hazırladığı ve her pazartesi yenilenen "Haftalık Keşif" uygulaması ile 5 ayda 1,7 milyarın üzerinde şarkı dinlendi. 2015 yılında Spotify'dan en çok müzik dinlenen gün 19 Haziran oldu.

Türkiye'de ilk 5'te Türk sanatçı Teoman yer alıyor

Spotify'ın Türkiye'de en çok dinlenen sanatçılar listesinde ilk beşte bu yıl yer alan Türk isim Teoman oldu. En çok dinlenen 5 sanatçı sırasıyla David Guetta, Maroon 5, Rihanna, Calvin Harris ve Teoman oldu. En çok dinlenen Türk sanatçılar; Sezen Aksu, Sıla, Gülşen, Duman, Demet Akalın, Ahmet Kaya ve Mabel Matiz oldu.

Türkiye'de 2015'te en çok dinlenen şarkı, Hozier'in "Take Me To Church" adlı parçası oldu. En çok dinlenen Türkçe şarkılar arasında ise Gülşen'in "Bangır Bangır", Mabel Matiz'in "Gel", Ayşe Hatun Önal'ın "Güm Güm", Buray'ın "İstersen" ve Gülben Ergen'in "Aşkla Aynı Değil" şarkıları öne çıkıyor.

Türkiye'de en çok dinlenen ilk 5 albüm listesinde Gülşen'in "Bangır Bangır" albümü, "The Weeknd'in Beauty Behind The Madness" albümünden sonra 2. sırada yer aldı. Flo Rida'nın "MY HOUSE" albümü 3, Major Lazer'ın "Peace is the Mission" albümü 4. olurken, Demet Akalın'ın "Pırlanta" albümü de 5. sıraya yerleşti. 2015'te Türkiye'de Spotify üzerinden sosyal medyaya yapılan paylaşımlarda, Hüsnü Arkan'ın "Hoş Geldin" parçası, en çok paylaşılanlar listesinde birinciliğe oturdu.

2015'te dünya en çok Drake'i dinledi

Bu yıl 46 milyon dinleyici ve 1,8 milyar online dinlenme rakamına ulaşan Drake, dünya çapında 2015'in en çok dinlenen sanatçısı oldu. En iyi beş sanatçı listesinde Drake'i sırasıyla Ed Sheeran, The Weeknd, Maroon 5 ve Kanye West takip ediyor.

Ed Sheeran, 2015'te de Spotify'da tüm zamanların en çok dinlenen sanatçısı olma unvanını kimselere kaptırmadı. Rihanna, 1 milyarın üzerinde dinlenme ve 57 milyon dinleyiciyle 2015 yılının en çok dinlenen kadın sanatçısı olurken, Justin Bieber da 13 Kasım'da 36 milyon dinlenme rakamına ulaşarak müzik tarihinin tek günde en çok dinlenen sanatçısı unvanını kazandı.

Major Lazer'ın "Lean On (ft. MØ and DJ Snake)" şarkısı, Spotify'da 540 milyonun üzerinde dinlenme rakamı ile 2015'in en çok dinlenen şarkısı oldu. Bu şarkı aynı zamanda "Spotify'da tüm zamanların en çok dinlenen şarkısı" unvanına da sahip. The Weeknd'in 60 milyon hayranı, sanatçının çıkardığı "Beauty Behind The Madness" albümünü yılın en çok dinlenen albümü yapmayı başardı. Robin Schulz'ın "Sugar (ft. Francesco Yates)" şarkısı bu yıl Spotify'ın Küresel Viral 50 listesine tam 55 kez girerek 2015'in en iyi viral şarkısı oldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

David Guetta Maroon 5 Türkiye Spotify Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title