Haberler

Uşak Sportif Avrupa'da Hedef Büyüttü

Güncelleme:

FIBA Eurochallenge Kupası ikinci turunda J Grubunda mücadele edecek Uşak Sportif dörtlü final oynamak istiyor.

SONER KILINÇ - FIBA Eurochallenge Kupası ikinci turunda J Grubu'nda mücadele edecek Uşak Sportif dörtlü final oynamak istiyor.

Uşak Sportif Genel Menajeri Fatihan Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk defa geçen yıl yer aldıkları Türkiye Basketbol Ligi'ni 7. sırada bitirerek FIBA EuroChallenge Kupası'nda mücadele etme hakkı elde ettiklerini belirterek kulüp tarihinde ilk kez katıldıkları Avrupa kupalarına katılarak başarılarının tesadüfi olmadığını köydetti.

İlk turda Belarus'tan Tsmoki-Minsk, Rusya'dan Enisey  ve Litvanya'dan Siauliai ile eşleştiklerini, elde ettikleri üç galibiyetle üst tura çıktıklarını anımsatan Erdoğan, ikinci turda Fransa'dan Nanterre ve Lemans, Avusturya'dan ise Manofıt Güssing Knıghts ile eşleştiklerini ifade etti.

Hedef faynıl-foor

İkinci turdaki ilk maçlarını 13 Ocak'ta Fransa deplasmanında Nanterre ile yapacaklarını kaydeden Erdoğan, "Avrupa'da ülkemizi temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. İlk turu geçerek gücümüzü ve kalitemizi kanıtladık. İkinci turda işler daha zor olacak. Rakiplerimizi tanımaya çalışıyoruz. Fransız ekipleriyle yapacağımız müsabakalar gurubun kaderini belirleyecek. Evimizdeki maçları kazanmak bizi faynıl-foora taşıyabilir. Bu hesapları yapmak için erken. Sahaya çıkıp en iyi şekilde mücadele edeceğimizden kimsenin endişesi olmasın" dedi.

"Sponsor arayışımız sürüyor"

Avrupa kupalarında hedef büyüttüklerini, oyuncu rotasyonunu genişletmek istediklerini dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Dişimizle tırnağımızla 1,5 yıldır büyük bir mücadele veriyoruz. Hala sponsorumuz yok. Basketbol adına çok önemli işler yaptığımızı düşünüyorum. Kısıtlı bütçe ile ligde ve Avrupa'da mücadele etmek çok zor. Oyuncu rotasyonumuzu elbette genişletmek istiyoruz. Ligde mücadele ettiğimiz takımlar 7-8 yabancı ile oynuyor. Buradan tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Uşak Sportif önüne koyduğu hedefleri gerçekleştiren, spor ve basketbol adına pozitif işler yapan bir camia. Bizimle yürümek isteyen sponsor arayışımız sürüyor."

Uşak Sportif Kulüp Başkanı Arif Akçakaya ise Avrupa'da üst düzey takımlarla mücadele ettiklerini hatırlatarak, takıma sahip çıkılmasını istedi. - Uşak

Kaynak: AA / Spor

Nanterre Fransa Uşak Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title