Haberler

Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası Marmaris'te Başladı

Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası, Muğla’nın Marmaris ilçesinde başladı.

Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası, Muğla'nın Marmaris ilçesinde başladı.

Türkiye Tekvando Federasyonu'nun organizasyonuyla Marmaris Amiral Orhan Aydın Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası start aldı. Şampiyonaya, 70 ilden 900'ü erkek ve 550'si kız toplam bin 450 sporcu katıldı. Şampiyonanın ilk gününde 54 kilogramda erkekler ile 53 ve 73 kilogramda kızlar müsabakaları gerçekleşti.

16 sıklette yapılan maçlar çekişme ve heyecana sahne olurken, tribünleri dolduran sporcuların takım arkadaşları müsabakaya çıkan gençleri destekledi. Rakiplerine üstünlük sağlamak için kıyasıya mücadele eden tekvandocular zaman zaman sakatlıklar yaşadı.

Turnuvada başarılı olan sporcular milli takımın Avrupa ve dünya Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

İlk maçlar sonunda 54 kilogram erkeklerde Hasan Doğuç birinci, Cihan Çakmak ikinci ve Evren Karaca üçüncü oldu. Kızlar 53 kilogram müsabakaları sonunda birinciliği Fatma Sarıdoğan, ikinciliği Rumeysa Nur Yiğittekin ve üçüncülüğü ise Gülsüm İnan elde etti. 73 kilogram kızlarda Ebru Yümlü birinciliği, Sude Bulut ikinciliği ve Nazlı Hilal Özbek de üçüncülük madalyasını kazandı.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, gazetecilere yaptığı açıklanmada, şampiyonanın büyüklere giden en önemli kategorilerden birisi olduğuna dikkat çekti. Turnuvada ümitler ve büyükler kategorisinde yarışan sporcuların bundan sonraki Türkiye ve Dünya şampiyonasında başarı koşturan sporcular olacağına değinen Şahin, "Bizim için çok önemli bir turnuva. Çeşitli illerden bine yakın sporcu mücadele ediyor. Türkiye Tekvando Federasyonu son zamanlardaki başarılarına yeni bir başarı eklemesi noktasında bu şampiyona bir vesile olmasını bekliyoruz. İlk gün müsabakaları çok iyi, gidiyor. Çocuklarımız, yıldızlar ve büyüklerde büyük şampiyonluklar elde ettiler. Hedef 2016 Rio Olimpiyatları inşallah oradan da başarı ile çıkacağız" diye konuştu.

Şampiyona 5 Ekim'de sona erecek. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Orhan Aydın Marmaris Muğla Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title