Haberler

Türkiye, Wada Akreditasyonuna Kavuşuyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ile röportaj Türkiye, WADA akreditasyonuna kavuşuyor- TMOK Başkanı Prof. Dr. Erdener: "Hacettepe Üniversitesi Doping Kontrol Merkezi'nin laboratuvarları çok yakın bir zamanda tekrar akredite olacak"ANKARA (AA - HALİL İBRAHİM AVŞAR - Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, Türkiye'nin yeniden Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) akreditasyonu alacağını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ile röportaj Türkiye, WADA akreditasyonuna kavuşuyor- TMOK Başkanı Prof. Dr. Erdener: "Hacettepe Üniversitesi Doping Kontrol Merkezi'nin laboratuvarları çok yakın bir zamanda tekrar akredite olacak"ANKARA (AA - HALİL İBRAHİM AVŞAR - Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, Türkiye'nin yeniden Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) akreditasyonu alacağını söyledi.Prof. Dr. Erdener, AA muhabirine, Hacettepe Üniversitesi Doping Kontrol Merkezi'nin akreditasyonu, 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları adaylığı ile Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu (TDMK), Norveç Dopingle Mücadele Kuruluşu (ADN) ve WADA arasında imzalanan iş birliği protokolünü değerlendirdi.TMOK Başkanı Erdener, WADA akreditasyonunu 16 Şubat 2011'de Fenerbahçeli basketbolcu Diana Taurasi'den aldığı numunelerde yaptığı hatalı analiz sonucu 27 Haziran 2011 tarihinde kaybeden Hacettepe Üniversitesi Doping Kontrol Merkezi'nin durumda önemli gelişmeler yaşandığını kaydetti. Hacettepe Üniversitesi'nin yeniden WADA akreditasyonuna kavuşacağını belirten Erdener, "Çok yakın bir zamanda laboratuvar tekrar akredite olacak" ifadesini kullandı.WADA, ADN VE TDMK arasında dopingle mücadele konusunda iş birliğine gildildiğine değinen Erdener, imzalanan protokolden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.TDMK'nın doping komisyonu bağımsız bir kuruluş olduğuna dikkati çeken Erdener, "Gerek eğitim faaliyetlerinin uygulanmasında gerekse de Türkiye'de yürütülmekte olan dopingle mücadele faaliyetlerinin başarılı bir şekilde organizasyonu için ADN ile işbirliği yapıldı" diye konuştu.ADN Başdanışmanı Rune Andersen'in, WADA'da üst düzey görevlerde bulunduğunu vurgulayan Erdener, şunları kaydetti: "Andersen, 13 yıl boyunca dopingle mücadele konusunda direktörlük yapmış bir insan. Çok ciddi üst düzey deneyime sahip. Onun birikimini ülkemize yansıtmak istiyoruz. Andersen, Türkiye'deki komisyonumuzun oluşturulması ve bir anlamda faaliyete başlaması sırasında hep bizimle birlikteydi. Bu da planlamanın Norveç ile yapılması sonucunu bize getirdi. TDMK'nın uygulamalarında bu desteğin önemli bir işlevi olacağını düşünüyorum." - "Olimpiyatlar konusunda karar devletin"Uğur Erdener, 2024 Yaz Olimpiyatları adaylığı konusunda ise Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile sürekli görüştüklerini belirterek, "Bu konu devletimizin vereceği üst düzey bir karar. O nedenle benim bir şey söylemem doğru değil" diye konuştu. Türkiye'nin 2024 Yaz Olimpiyatları'nın evsahipliğine talip olup olmayacağına ilişkin kararın geniş bir tartışma zemininde alınacağını söyleyen Erdener, "TMOK olarak her türlü ihtimale karşı çalışmalarını yürütüyoruz. Teknik ve uygulama boyutunda gerekli bilgilendirmeyi yapıyoruz. Karar Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve Gençlik ve Spor Bakanımızın" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Spor

Hacettepe Üniversitesi Uğur Erdener Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title