Haberler

Tokat'a Spor Lisesi 2013 Yatırım Programına Alındı

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, spor lisesini 2013 yılı yatırım programına aldıklarını söyledi.

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, spor lisesini 2013 yılı yatırım programına aldıklarını söyledi.

Tokat'ta 10 gün süreyle düzenlenen "Spor Lisesi İmza Kampanyası"nda toplanan 5 bin imzayı atletizm branşında Milli Takım Antrenörü Abdullah Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı'ya takdim etti. Yazıcı, spor lisesinin Tokat'ta temel bir ihtiyaç olduğunu ve bu doğrultuda gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi. Yazıcı, "Milli Eğitim Bakanlığı'na mevcut güzel sanatlar lisemizin kapalı spor salonu Anadolu lisesinin tahsisi ve turizm lisesinin bir katı ile tahsisi teklifinde bulunduk. Fakat Bakanlığımız mevcut şartlar 12 yıl dönüşümü çerçevesinde bağımsız bir bina istedi. Bununla ilgili tekrar 19 Nisan'da Ankara'ya gitmek suretiyle spor lisesini 2013 yatırım programına aldık. 7 bin dönümlük arsasının tahsisi ile birlikte bakanlığımızdan 2013 yılının sözünü aldık. Umuyorum ki en kısa sürede bu süreç tamamlanır. Sporun öğrenciler ve sağlıklı toplumun gelişiminde çok önemli olduğunu biliyoruz" dedi.

Yılmaz ise spor lisesinin açılması ile yetenekli sporcuların kazanılacağını ve ailelerin öğrencilerini rahatça bu liseye gönderebileceğini söyledi. Tokat'ta yetişen sporcuların bedeni yeteneklerini daha iyi ortaya çıkarabilmesi, yetenekli sporcuların komşu illerdeki spor liselerine gönderilmesini engellemek amacıyla böylesine bir organize yapma ihtiyacı duyduklarını belirten Yılmaz, spor lisesinin önemine değinerek konunun dikkate alınmasını istediklerini kaydetti. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Tokat Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title