Haberler

Tanjevic: "Tüm Sorumluluğu Üzerime Alıyorum"

A Milli Takım Basketbol antrenörlüğü görevinden ayrılan Bogdan Tanjevic, A Milli Takım'ın Euro Basket 2013'teki performansı hakkında konuştu.

A Milli Takım Basketbol antrenörlüğü görevinden ayrılan Bogdan Tanjevic, A Milli Takım'ın Euro Basket 2013'teki performansı hakkında konuştu.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen Milli Takımlar Değerlendirme Basın Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Bogdan Tenjevic, "Öncelikle tüm sorumluluğu üzerime alıyorum çünkü başta Türkiye Basketbol Federasyonu olmak üzere herkesin çok iyi bir ortamda antrenörlük yapmamı sağladığını düşünüyorum. Açıkçası maç programı bile bizim için idealdi. Fakat buna rağmen olmadı. Çok iyi teknik, idari ve sağlık ekiplerimiz var. Sağlık ekibimiz bence Avrupa'nın en iyisi ve hazırlık sürecinde inanılmaz işler başardılar. Oyuncuların sakatlıklardan en kısa sürede dönmesini sağladılar. Bu turnuvalardan 48 gün civarında bir hazırlık dönemi geçiriyoruz ve bunun çoğu yüklenmeyle geçiyor. Burada benim hatalarımdan söz edebiliriz. Açıkçası ben 2. tur ve finallere daha fazla hazırlık yapmıştım. Turnuvanın başlamasına 2 gün kala 2 saat süren kondisyon antrenmanlarımız vardı ve tüm oyuncular bunları tamamladılar. Bu tarz hazırlıklar turnuvanın başlangıcında beklenen düzeyde olamamanızı sağlayabilir ama ben ilk turu kolay geçeceğimizi ve daha sonraki turlarda da takımın yüzde yüzünü zorlayacağını düşünüyordum. Aslında fiziksel ve teknik anlamdan ziyade psikolojik olarak hazırlanmakta sorunlar yaşadığımızı düşünüyorum. İdmanlarda yaptığımız konuşmalarda genelde İspanya ve Slovenya ile olası oynayacağımız ikinci tur maçlarından söz ettim. Bu da sanırım oyuncuların ilk tur maçlarının ilgisini ve rakiplere saygısını biraz azalttı. Bunun bedelini en ağır şekilde ilk Finlandiya maçında en ağır şekilde ödedik. Maçın içinde kaybedeceğimizi aklıma getirmiyordum. Sert savunmamız ve atletizmimizle ilk turun üstesinden geleceğimizi düşünüyordum. Ben de sizler gibi savunma ve hücumda bizden aşağı, kondisyon olarak belki bizden daha formda olan takımları nasıl geçemediğimizi ben de anlamıyorum" dedi.

Tanjevic, kendisine sadece başkanın değil oyuncuların da destek olduğunu aktaran Tanjevic, "Özellikle Hidayet çok iyi bir hazırlık süreci geçirdi ve liderlik yaptı. Örnek teşkil edecek şekilde takımın hazırlanmasını sağladı. Ailem diye bahsettiğim ve öyle gördüğüm Federasyon ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Ülkemi seviyorum. Özellikle zor zamanlarımda çok iyi dostluklar edindim ve hep onların sevgisini hissettim. Her şey için herkese tekrar çok teşekkür ediyorum. Buradaki insanlar bana her zaman destek oldular. Asistanım Ömer Uğurata'ya da teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Abdi İpekçi Spor Salonu Bogdan Tanjevic Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title