Haberler

Süper Lig'de 4 Takım Yeni Stadında İlk Kez Oynayacak

Güncelleme:

Süper Lig'de bu sezon Trabzonspor, Adanaspor, Gaziantepspor ve Akhisar Belediyespor yeni stadında ilk kez sahaya çıkacak.

Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonunda bazı taraftarlar, takımlarının ilk kez çıkacağı yeni statlarda futbol izleyecek.

Süper Lig'de geçen sezon hizmete giren Vodafone Arena, Bursa Büyükşehir Belediye Stadı ve Antalya Stadı'nın ardından bu sezon 4 takım daha yeni stadında ilk kez sahaya çıkmanın heyecanını yaşayacak.

Trabzonspor, Adanaspor, Gaziantepspor ve Akhisar Belediyespor, sezon içinde yapımı tamamlanması planlanan yeni statlarında seyircisi önüne çıkmak için gün sayıyor.

AKYAZI STADI

Toplu Konuk İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Trabzon'da yapılan ve Türkiye'nin deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk stadyumu olma özelliğine sahip Akyazı Stadı yeni sezonda Trabzonsporlu futbolseverleri konuk etmeye hazırlanıyor.

Akyazı mevkisinde deniz dolgu alanının tamamlanmasının ardından 24 Kasım 2013'te temeli atılan 41 bin 461 seyirci kapasiteli stattaki çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Statta ilk maçın ligin 7. haftasında oynanmasının planlandığı belirtildi. Bordo-mavili ekip, 7. haftada Akhisar Belediyespor'u ağırlayacak.

DİĞER YENİ STATLAR

Yeni sezonda Trabzonspor'un maçlarını yapacağı Akyazı Stadı'nın yanı sıra 3 yeni stat daha Süper Lig'e "merhaba" diyecek.

Süper Lig'in yeni ekibi Adanaspor ile Gaziantepspor ve Akhisar Belediyespor, sezon içinde yeni statlarına kavuşacak.

Adana ve Gaziantep'te yapımı süren statların kapasitesi 33 bin kişi olarak projelendirildi. Akhisar Arena'nın kapasitesi ise 12 bin kişi olarak planlandı.

12 İLDE 18 STAT

Süper Lig'de 2016-2017 sezonunda maçlar 12 ilde, 18 ayrı statta yapılacak.

Yeni sezonda İstanbul'dan 5, Ankara ve Antalya'dan ikişer, Adana, Bursa, Gaziantep, Kayseri, Konya, Karabük, Manisa, Rize ve Trabzon'dan da birer takım mücadele edecek.

TOPLAM KAPASİTE 478 BİN 665

Galatasaray ve Türk Milli Takımı'nın efsane kalecilerinden merhum Turgay Şeren'in adının verildiği sezonda maçlar, toplam 478 bin 665 kapasiteli 18 ayrı statta oynanacak.

Dört yeni stadın hizmete girmesiyle bu rakam 524 bin 284 olacak.

EN ÇOK SEYİRCİ KAPASİTELİ STATLAR

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezonda en yüksek seyirci kapasitesine sahip statların başında Galatasaray'ın maçlarını oynadığı 52 bin 600 kişilik Türk Telekom Arena geliyor.

Fenerbahçe'nin maçlarını oynadığı Ülker Stadı da 50 bin 509 ile ligin en fazla seyirci kapasiteli ikinci stadı durumunda bulunuyor.

EN AZ SEYİRCİ KAPASİTELİ STATLAR

Ligde yeni sezonda maç oynanacak statlar içinde koltuk kapasitesi en az olanı Alanya Oba Stadyumu.

Süper Lig'de ilk kez yer alacak Alanyaspor'un maçlarını yapacağı stadın koltuk kapasitesi kayıtlarda 12 bin 842 olarak yer alıyor.

Bu arada, Akhisar Belediyespor'un yapımı süren ve sezon içinde maçlarını oynaması planlanan Akhisar Arena'nın koltuk kapasitesi ise 12 bin kişi olarak projelendirildi.

Bir yıl aradan sonra Süper Lig'e dönen Kardemir Karabükspor'un maçlarına sahne olacak Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı da 12 bin 400 kişilik kapasitesiyle taraftarları ağırlayacak.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Akhisar Belediyespor Trabzonspor Adanaspor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title